هزینه ایمپلنت فوری
ایمپلنت فوری با شرایط خاص به صورت اقساط
مراحل ایمپلنت فوری
ایمپلنت فوری فقط در یک جلسه!
شرایط ایمپلنت فوری
آیا میدانید در هر سنی میتوان ایمپلنت فوری انجام داد؟
شرایط ایمپلنت فوری
آیا میدانید در هر سنی میتوان ایمپلنت فوری انجام داد؟
ایمپلنت فوری دقیقا در تقاطع نیازهای مشتریان و پیشرفتهای دندانپزشکی قرار دارد.
زمانی که ایمپلنت برای اولین بار به عنوان یک محصول تجاری به دنیا معرفی شد، برای هر جراحی ۳ تا ۶ ماه زمان ترمیم در نظر گرفته میشد. به این صورت، بیمار برای دریافت یک ایمپلنت باید زمانی در حدود ۶ ماه تا یک سال را در نظر میگرفت. همانطور که میتوان حدس زد این مساله برای بیماران چندان خوشآیند نبود.
امروزه همه چیز سریعتر شده است و ایمپلنت هم سعی کرده تا از قافله عقب نماند. بیماران در کنار حفظ کیفیت، انتظار دارند تا با مدت زمان کمتری برای بهبود جراحات یا منتظر ماندن برای جراحیها رو به رو باشند. همچنین با وجود ایمپلنت، دردسرهای دندان مصنوعی نیز بیش از اندازه به نظر میرسد و دیگر نمیتوان به آن اتکا کرد.
به مرور زمان و با پیشرفت روشها، متهها و طراحی ایمپلنتها امروزه کاشت فوری ایمپلنت یک پدیده رایج به شمار میرود. با کمک اسکنرهای پیشرفته، کشیدن همه دندانها، کاشت ۹ یا ۱۰ واحد ایمپلنت و قرار دادن یک روکش موقت در یک جلسه دیگر دور از دسترس نیست.


ایمپلنت فوری چیست؟
ایمپلنت دندان بهترین راه برای جایگزین کردن دندان از دست رفته میباشد، ولی کاشت ایمپلنت های دندانی معایبی هم دارند از جمله؛ طولانی بودن پروسه درمان. طولانی بودن درمان باعث شده تا بیماران از انجام ایمپلنت پشیمان گردند.
مشکل طولانی بودن درمان به وسیله ایمپلنت دندان معمولی است که با کمک ایمپلنت فوری حل شده است!!
منظور از ایمپلنت فوری کاشت ایمپلنت همزمان با کشیدن دندان می باشد!
در این روش بعد از معاینه بالینی و ارزیابی رادیوگرافی های بیمار در صورتی که بیمار کاندید ایمپلنت فوری باشد، ریشه دندان کشیده می شود و همزمان کاشت ایمپلنت انجام میشود. (بعلاوه برای انجام ایمپلنت فوری درمان جراحی مناسب و روش های ترمیمی و تجربه کلینیکی ضروری میباشد و این تکنیک از جهت طول عمر ایمپلنت و بازسازی بافت سخت و بافت نرم یک انتخاب قابل پیشبینی و ارزشمند می باشد.)
در هنگام انجام ایمپلنت فوری کشیدن دندان بایستی به صورت بدون تروما و آسیب انجام شود. (کشیدندندان میتواند توسط ابزار خاص مثل پیزوسرجری یا پریوتوم انجام شود و البته در هنگام کشیدن دندان بافت لثه نبایستی کنار زده شود که این امر باعث جلوگیری از آسیب تغذیه خونی دیواره های استخوانی از لایه پریوست میشود)
در جراحی ایمپلنت فوری دندان، پس از خارج نمودن ریشه دندان توسط جراح متخصص ایمپلنت پایه هایی از جنس تیتانیوم در جای آن قرار میگیرد، البته نیاز هست چند ماهی منتظر بمانیم تا استخوان فک به طور کامل به پایه ها جوش بخورد و در نهایت روکش های ایمپلنت را که به صورت اختصاصی برای بیمار ساخته شده را روی پایه ها قرار دهیم. ولی میتوان در همان روز که پایه های ایمپلنت در جای خود قرار میگیرد از روکش موقت استفاده کرد تا به مشکل بی دندانی پایان دهیم.
تفاوت ایمپلنت معمولی و ایمپلنت فوری
مراحل ایمپلنت فوری و ایمپلنت معمولی کمی متفاوت است. بهتر است بدانید انجام ایمپلنت فوری دندان دارای مقداری محدودیت هم میباشد. ایمپلنت فوری فقط در شرایطی انجام میپذیرد که بیمار بلافاصله پس از کشیدن دندان خرابش اقدام به کاشت ایمپلنت نماید. در صورتیکه در کاشت ایمپلنت به روش معمولی حتی در شرایطی که بیمار سالها از کشیدن دندانش هم گذشته باشد باز هم امکان ایمپلنت دندان محیاست. این تفاوت بین روش معمولی و فوری از بارزترین تفاوت های این دو شیوه میباشد.
تفاوت ایمپلنت دیجیتال و ایمپلنت فوری
در کاشت دندان به روش دیجیتال از شبیه سازی سه بعدی رایانه ای استفاده میشود که از آن برای بررسی استخوان فک و رشته های اعصاب موجود در آن استفاده میگردد. این بررسی باعث میگردد کار جراح متخصص ایمپلنت آسانتر گردد و روند درمان سریعتر طی گردد و حداقل برش در هنگام جراحی کاشت ایمپلنت انجام گیرد.
برای ایمپلنت معمولی دندان ، لازم است لثه تا سطح استخوان فک که محل کاشت ایمپلنت میباشد، شکافته شود. ولی در روش ایمپلنت دیجیتال جراح با کمک گرفتن از عکس های CTT سه بعدی، در مقایسه با روش ایمپلنت معمولی که روی سطح لثه شکاف طولی بزرگی زده میشود، شکافی بسیار اندک ایجاد میشود . جالب است بدانید که این شکاف آنقدر ناچیز است که بخیه هم زده نمیشود.
پس همانطور که گفته شد بیمار به دلیل کم بودن جراحات، درد و ناراحتی کمتری احساس میکند.
همانطور که تا اینجای مطلب متوجه شدید تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی در تشخیص پیش از جراحی و در نتیجه مقدار ایجاد برش بر روی لثه است که همین تفاوت باعث میگردد دوران نقاهت بعد از جراحی به شدت کاهش میابد .
در شیوه ایمپلنت دیجیتال برش های روی لثه بسیار اندک است که این مساله باعث گردیده که نیازی به بخیه و در نتیجه کشیدن بخیه نباشد و به دنبال آن خونریزی و درد و تورم و کبودی کمتری خواهد داشت.
در این مقاله با ایمپلنت فوری بیشتر آشنا خواهیم شد.
انواع ایمپلنت
خیلی اوقات بیماران با شکستگی در دندانهای جلویی (خصوصا در فک بالا) به ما مراجعه میکنند. با توجه به جلوه این دندانها و نقش آنها در صحبت کردن بیماران تمایل دارند که درمانی سریع و مطمئن دریافت کنند. در مواردی نیز از دست دادن تعداد زیادی از دندانها زندگی بیمار را با سختی رو به رو کرده و بیماران تمایلی ندارند تا مدتها با عوارض درمان دست و پنجه نرمکنند. در اینجا چند انتخاب پیش روی ماست:
• ایمپلنت عادی: اگر دندان کشیده نشده باشد، کشیده میشود و ۲ تا ۳ ماه برای بهبود محل جراحی صبر میشود. سپس پایه ایمپلنت کاشته میشود و ۲ تا ۴ ماه برای بهبودی زخمها زمان داده میشود. در نهایت دندان اصلی روی پایه ایمپلنت سوار خواهد شد.
• ایمپلنت فوری: کشیدن دندان و کاشت پایه ایمپلنت در یک جلسه انجام میشود. دو هفته بعد میتوانید روکش موقتی به شکل دندان بر روی پایه قرار دهید. دندان اصلی ۲ تا ۴ ماه بعد نصب میگردد.
• ایمپلنت (فوری) دیجیتال: تمام مراحل کشیدن دندان، کاشت پایه ایمپلنت و نصب دندان موقتی در یک جلسه انجام خواهد شد. پس از ۲ تا ۴ ماه دندان اصلی جایگزین روکش موقتی خواهد شد (در این باره بیشتر بدانید).
فرآیند ایمپلنت عادی
ممکن است بپرسید اگر ایمپلنت فوری اینقدر خوب است، چرا ایمپلنت عادی همچنان رایج است؟ پاسخ اصلی این است که در بسیاری از موارد امکان ایمپلنت فوری وجود ندارد.
برای نمونه ممکن است دندانها مدتها قبل کشیده شده باشند. همانطور که گفته شد، ایمپلنت فوری برای شرایطی است که دندان در همان جلسه کاشت ایمپلنت کشیده شود. متهها و پایه ایمپلنت فوری به شکلی طراحی شدهاند که مناسب این نوع از جراحی باشند.
علاوه بر این در صورتی که دندانها قبلا کشیده شده باشند لازم است که ابتدا شرایط استخوان فک و لثه بررسی شود. کشیدن دندان و استفاده از دندان مصنوعی در درازمدت باعث خوردگی استخوان فک و تحلیل لثه میشود. اگر دهان بیمار میزان لثه کافی نداشته باشد یا استخوان فک نیازمند تقویت باشد، ابتدا باید به این مراحل رسیدگی کرد. تقویت استخوان خود نیازمند جراحی جداگانه و در مواردی نیازمند چند ماه زمان برای رشد کافی و بهبود است.
در مواردی که دندان به روش اصولی کشیده نشده باشد یا بهداشت دهان به درستی رعایت نشده باشد، ممکن است بیمار با عفونت لثه مواجه باشد. در برخی موارد این عفونتها به حدی است که موفقیت ایمپلنت را به خطر اندازد و به همین دلیل تا زمان درمان کامل، امکان انجام ایمپلنت وجود نخواهد داشت.
در برخی موارد نیز شرایط خاص بیمار باعث تاخیر در جراحی ایمپلنت میشود. بیماریهای زمینهای خاص یا مصرف سیگار و الکل نیز علتی احتمالی برای اجتناب از ایمپلنت فوری است.
گرچه نقاط مثبت مختلفی در به تاخیر انداختن ایمپلنت وجود دارد و امکان موفقیت این نوع ایمپلنت در طیف گستردهتری از بیماران وجود دارد، نباید از نکات منفی آن غافل بود:
نصب با تاخیرِ ایمپلنت، موجب افزایش زمان جراحی میشود. در این نوع جراحیها مصرف داروهای بیحس کننده بیشتر است و جراح برشهای بیشتری انجام میدهد. همه این موارد باعث میشود تا زمان بهبودی، تعداد جلسات و هزینههای جانبی درمان تا حد قابل توجهی افزایش یابد. بسیاری از بیماران تحمل یک دوره درمان ۶ ماهه آن هم فقط برای یک یا دو دندان را ندارند.
ایمپلنت فوری
مهمترین مزیت ایمپلنت فوری کاهش تعداد جراحیهای لازم برای کاشت دندان است. ابتدا دندانها کشیده میشوند و سپس با توجه به وضعیت فک و تعداد دندانهای مورد نیاز، پایههای ایمپلنت جانمایی و نصب میشوند.
دندان اصلی پس از بهبودی کامل لثه (۲ تا ۴ ماه بعد بسته به شرایط دهان شما) نصب میشود، ولی جای نگرانی نیست! پس از بهبود نسبی لثه و به فاصله دو هفته از جراحی ایمپلنت دندان موقتی بر روی پایه ایمپلنت قرار میگیرد که تا پایان روند درمان مهمان دهان شماست. البته اگر از ایمپلنت دیجیتال استفاده کرده باشید میتوانید این دندان را از همان روز جراحی داشته باشید.
با توجه به فشرده بودن مراحل، جراحی ایمپلنت فوری پیچیدهتر از ایمپلنت عادی است. پژوهشها نشان داده که جراحی غیر اصولی میتواند حتی موجب شکست خوردن ایمپلنت شود. به همین دلیل مراجعه به متخصصین با سابقه در این مساله بسیار مهم خواهد بود.
با توجه به پیچیدگی جراحی و تفاوت ابزارهای لازم، ایمپلنت فوری هزینهی بیشتری نسبت به ایمپلنت عادی خواهد داشت. البته تعداد رفت و آمدها و سایر هزینههای جانبی شما قطعا کاهش خواهد یافت. برای اطلاع بیشتر از هزینههای درمان میتوانید از صفحه هزینههای ما دیدن فرمایید.
در ادامه یک نمونه ایمپلنت فوری را مشاهده میفرمایید؛
ایمپلنت فوری بدون درد
با بکارگیری پروتکل های کاهش اضطراب، استفاده از داروی مسکن قبل از جراحی و اجرای صحیح و اصولی جراحی توسط متخصص فک و صورت میتوانید جراحی راحت بدون دردی را تجربه کنید.
برای رفاه بیشتر زیباجویان گرامی در مرکز تخصصی ایمپلنت دکتر حسینیان (جراح فک و صورت) ارائهی طرح درمان اختصاصی به صورت کاملا رایگان انجام میگیرد.

نکات مهم در ایمپلنت فوری
برای به دست آوردن نتایج ایده آل در ایمپلنت فوری بایستی ۵ مورد در نظر گرفته شود:
- وجود دیواره استخوانی مطلوب (یا باکال پلیت)
- ثبات اولیه کافی (یا پرایمری استابیلیتی)
- طراحی ایمپلنت
- پر کردن فاصله بین دیواره استخوانی باکال و ایمپلنت
- با یوتایپ بافتی
برای مطالعه ادامه این مطلب تخصصی با موضوع ایمپلنت فوری کلیک کنید.

بنا به شرایط بیمار و تجویز جراح، جراحی کاشت ایمپلنت دندان با استفاده از یکی از این روش ها انجام خواهد پذیرفت:
- بیحسی موضعی
- بیهوشی عمومی
- تزریق آرامبخش
که در هر یک از این روش ها بیمار دردی احساس نخواهد کرد.
مراقبت از ایمپلنتی که به روش فوری کاشته شده نیازمند توجه زیادی است. به طور تقریبی ۶ هفته نیاز است تا پایه های ایمپلنت فوری به استخوان فک جوش بخورد. پس بسیار با اهمیت است که به توصیه های پزشک خود توجه کنید و مراقبت های لازم را انجام دهید.
کاشت ایمپلنت فوری، بلافاصله پس از کشیدن دندان یک جراحی کاملا تخصصی و حساس است و نیازمند تجربه جراح میباشد. در صورتیکه جراح متخصص کاشت ایمپلنت فوری را انجام دهد احتمال شکست ایمپلنت پایین است . البته باید توجه داشت که مراقبتهای پس از انجام ایمپلنت نیز سهم بسزایی در موفقیت ایمپلنت داراست. بسیار با اهمیت است که پس از کاشت ایمپلنت فوری، فشاری به ایمپلنت وارد نیاید تا باعث تکان خورد آن شود. زیرا تکان خوردن ایمپلنت مساویست با عدم موفقیت ایمپلنت دندان.
ایمپلنت های دندانی درست مانند دندان های طبیعی شما نیاز به مراقبت و نظافت و نگهداری دائمی دارند و در صورتی که در حفظ بهداشت دهان و دندان خود ضعف دارید، پیشنهاد میشود از انجام ایمپلنت دندان چه به صورت سنتی و چه به صورت فوری خودداری فرمایید.
پاسخ دکتر حسینیان :
خیر از نظر دوام و استحکام مشابه ایمپلنت معمولی میباشد . البته باید به نکات زیر توجه داشت:
- برند انتخاب شده
- رعایت اصول بهداشتی
- فالو آپ (مراجعه هر ۶ ماه یکبار به پزشک)