
آیا طول عمر ایمپلنت فوری از ایمپلنت معمولی کمتر است؟
فهرست مطلب
سوالی که بسیاری از زیباجویان عزیزمان در رابطه با ایمپلنت فوری مکررا میپرسند، طول عمر ایمپلنت فوری میباشد. در ابتدا برای دوستانی که کمتر با ایمپلنت فوری آشنا هستند توضیح مختصری میدهیم و در ادامه به موضوع طول عمر ایمپلنت فوری خواهیم پرداخت.

ایمپلنت فوری یا یک روزه چیست؟
نوعی از درمان با ایمپلنت است که مرحله ی جراحی و جایگذاری پایه ایمپلنت در یک جلسه انجام میگیرد. برای توضیحات بیشتر در رابطه با جزئیات و مراحل ایمپلنت فوری کلیک کنید.
ایمپلنت معمولی با ایمپلنت فوری چه تفاوتی دارد؟
در ایمپلنت معمولی نیاز است تا بعد از جراحی و جایگذاری پایه ی ایمپلنت، چند ماه زمان بدهیم تا اینکه به استخوان فک جوش بخورد. اما در ایمپلنت فوری میتوان بلافاصله بعد از جایگذاری پایه ایمپلنت ، روکش دندان را هم قرار داد و در واقع بیمار دچار ناراحتی براثر بی دندانی نمیشود.
روکش موقت ایمپلنت فوری به چه صورت است؟
بهتر است بدانید که روکش استفاده شده موقت میباشد ولی از ظاهر قابل قبولی برخوردار است و به بیمار احساس رضایت میدهد. تفاوت دیگری که روکش موقت با روکش دایمی دارد در این است که از نظر ارتفاع، کمی کوتاهتر است که این مساله باعث میگردد فشار روی دندان نیاید و پایه ایمپلنت از جای خود تکان نخورد. بنا به دلایلی که گفتیم میتوان حدس زد که درمان ایمپلنت فوری ممکن است برای دندان هایی که تحت فشار قرار میگیرند گزینه مناسبی نمیباشد و بیشتر برای دندان های جلو پیشنهاد میگردد.
شرایط انجام ایمپلنت فوری چیست؟
با بررسی تصاویر رادیوگرافی بیمار، دکتر تشخیص میدهد که آیا ارتفاع ، پهنا و تراکم استخوان فک بیمار برای انجام ایمپلنت فوری کافی هست یا خیر! در صورت کاشت بلافاصله پس از کشیدن دندان، می بایست کشیدن دندان توسط جراح فک و صورت و با تکنیک اتروماتیک صورت گیرد.
برای اطلاعات بیشتر از نحوه و مراحل ایمپلنت فوری کلیک کنید

طول عمر ایمپلنت فوری چقدر است؟
تخمین طول عمر ایمپلنت فوری کمی دشوار است زیرا تا حدود زیادی به بیمار مربوط میباشد. البته بهتر است بگوییم ماندگاری و طول عمر ایمپلنت فوری با ایمپلنت معمولی فرقی نمیکند. ایمپلنت ها درست مانند دندان های طبیعی نیاز به نگهداری دارند . در صورت نگهداری صحیح در حدود ۲۰ سال دوام دارند و البته در بعضی برند ها ضمانت مادام العمر هم وجود دارد. رعایت بهداشت دهان و دندان ارتباط مستقیم با طول عمر ایمپلنت ها دارد. زیباجویان عزیز بعد از ایمپلنت باید به درستی از مسواک و نخدندان استفاده کنند و فالوآپهای (ویزیت های دورهای) منظم و به موقع انجام دهند تا دندان ها عمر طولانی کنند و نیاز به تعویض نداشته باشند.
البته موردی که گاها دیده شده نیاز به تعویض تاجدندانی بوده که البته نیاز به هیچگونه جراحی نمی باشد و به راحتی قابل انجام است.
در برخی بیماران دیده شده که روکش دندان ها پس از مدتی دچار سایش میگردد ولی این مشکل هم با راهکارهای گفته شده قابل کنترل می باشد. در صورتی که ویزیتهای دوره با فواصل ۶ ماه یکبار انجام گیرد، نیاز نیست نگران مشکلی باشید زیرا در صورت بروز مشکل پزشک به موقع تشخیص می دهد و جلوی آسیب به ایمپلنتها گرفته می شود.

یکی از توصیه هایی که قبلتر به آن اشاره شد ویزیت های دوره ای توسط جراح متخصص ایمپلنت میباشد. بیاید کمی در مورد اهمیت این موضوع صحبت کنیم. چرا نیاز است تا ویزیت دوره ای برای ایمپلنت انجام گیرد؟ در صورتی که از ایمپلنت فوری استفاده کرده باشید طول دوره درمانی شما به نسبت ایمپلنت معمولی کوتاهتر است ولی باز هم نیاز است جراح از روند بهبودی مطمئن شود تا ایمپلنت دچار شکست نگردد. به همین خاطر پس از قرار دادن پایه های ایمپلنت در استخوان فک بنا تشخیص جراح مدت زمانی در نظر گرفته میشود تا استخوان فک به پایه ایمپلنت جوش بخورد. در صورتی که بیمار در ویزیت های دورهای کوتاهی کند و یا اینکه متخصص تجربه کافی نداشته باشد احتمال این وجود دارد که طول عمر و ماندگاری ایمپلنت کاهش یابد. زیرا در صورت جایگذاری غیراصولی پایه های ایمپلنت در استخوان فک و یا برخی مشکلاتی که البته کمتر در بیماران دیده شده در صورتیکه به موقع تشخیص داده نشود، موجب شکست ایمپلنت می گردد.
ولی این اطمینان را به شما میدهیم که در صورتی که به سراغ متخصص با تجربه در زمینه ایمپلنت دندان بروید و به توصیه های پزشک حین درمان عمل کنید طول عمر ایمپلنت شما حدود ۲۰ سال و یا اگر از برند های سوئیسی و یا آمریکایی مرغوب استفاده کنید مادام العمر خواهد بود.
توصیه های مهم برای بالابردن طول عمر و ماندگاری ایمپلنت دندان:
مراقبت های بعد از ایمپلنت را جدی بگیرید زیرا نیمی از موفقیت روند ایمپلنت مربوط به نگهداری از آن می باشد. در این قسمت برخی از مهمترین مراقبت های بعد از ایمپلنت را به صورت مختصر آورده ایم. در صورتیکه مایلید جزییات مراقبت های ابتدایی بعد از ایمپلنت فوری را بدانید و ۷ نکته طلایی در نگهداری از ایمپلنت را بخوانید کلیک کنید.
- مسواک روزانه حداقل به مدت ۲ دقیقه دندان ها را مسواک بزنید
- کشیدن نخ دندان پیش از مسواک
- ویزیت دوره ای (فالوآپ)
- ترک عادات مضر مانند دندان قروچه
- خودداری از مصرف سیگار و الکل
برای مشاوره رایگان کلیک کنید .