ایمپلنت دندان – قیمت هر واحد ایمپلنت دندان سال 1402
ایمپلنت دندان یک روش پزشکی ترمیمی برای جایگزین کردن دندانهای ازدسترفته یا خرابشده است که در آن یک ساختار تیتانیومی یا فلزی به کمک جراحی در استخوان فک یا ماکزیلوفاسیال (با برخی از شرایط خاص) قرار میگیرد. این روش به دلیل استحکام و پایداری بالا، ظاهر طبیعی و کارکردی مشابه دندانهای طبیعی، بهعنوان یکی از بهترین راههای ترمیم دندانهای ازدسترفته شناخته میشود.

انواع ایمپلنت دندان
ایمپلنتها بر اساس نوع کاشت، جنس و خصوصیات دیگر، انواع مختلفی دارند. در ادامه، انواع ایمپلنتها را ازنظر روکش موردبررسی قرار میدهیم.
- ایمپلنتهای معمولی: روش معمولی یا کلاسیک یکی از روشهای محبوب و پراستفاده در جایگزینی دندانهای از بین رفته است. در این روش، 3 تا 4 ماه پس از کشیدن دندان و بهبود کامل استخوان، کاشت ایمپلنت انجام میشود. مواد ایمپلنت در این روش از تیتانیوم یا فلزهای مستحکم دیگر بوده و دارای سازگاری بالا با بافتهای بدن هستند.
- ایمپلنتهای فوری: این نوع ایمپلنتها، سرعت بیشتری در جوش خوردن به استخوان فک دارند و طول درمان در آنها بسیار کمتر است. با استفاده از تکنیکهای پیشرفته، ایمپلنت فوری میتواند در عرض چند روز یا حتی چند ساعت نصبشده و در عین سرعت، کارایی و ثبات لازم را داشته باشد.
- اوردنچر: اوردنچر یک قطعه کوچک است که بهعنوان اتصال میان ایمپلنت و تاج دندان عمل میکند. این قطعه بعد از جوش خوردن ایمپلنت در استخوان فک قرار دادهشده و نهایتاً تاج دندان به آن متصل میشود. اوردنچر نقش بسیار مهمی در ایجاد ثبات بین ایمپلنت و تاج دندان داشته و باعث میشود تا دندان مصنوعی بر روی ایمپلنت به عملکرد طبیعی دندانهای اصلی نزدیک شود.
- بریج بر پایه ایمپلنت: درگذشته، بریجها نیروی تکیهگاه خود را از دندانهای طبیعی میگرفتند، اما در این روش، بریج بر روی پایههای ایمپلنت تکیه میکند. این تکنیک بهعنوان یک راهحل مستحکم برای جایگزینی چند دندان کنار هم استفاده میشود.
- مینی ایمپلنت: این مدل ایمپلنتها بهصورت کوچکتر از ایمپلنتهای معمولی طراحیشده و به شما کمک میکنند که از پیوندهای استخوانی بزرگتر خلاص شوید.
در نظر داشته باشید که پس از مشاوره و ارزیابی دقیق دندانپزشک و تعیین هزینه ایمپلنت دندان، میتوانید تصمیم مناسبی درباره نوع کاشت دندان خود گرفته و بهترین نتیجه را از این روش درمانی حاصل کنید.
روش های ایمپلنت دندان
روشهای مختلفی برای ایمپلنت دندان وجود دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم:
روش تکمرحلهای (Single-Stage)
در این روش، ایمپلنت و پروتز دندان در یک مرحله نصب میشوند. به این صورت که پس از جوش خوردن ایمپلنت با استخوان (که معمولاً حدود 3 تا 6 ماه طول میکشد)، پروتز دندان که بهصورت مخروطی یا یکپارچه است، مستقیماً روی ایمپلنت قرار میگیرد. مزیت اصلی روش تکمرحلهای، کاهش زمان درمان آن است. در این روش، به دلیل نصب یکباره ایمپلنت و پروتز، نیازی به دوبارهسازی و دیگر مراحل نیست. این موضوع باعث میشود که زمان جوش خوردن ایمپلنت با استخوان کوتاهتر شود.
روش دومرحلهای (Two-Stage)
در این روش، در مرحله اول ایمپلنت در استخوان فک یا ماکزیلوفاسیال قرار میگیرد. پس از کاشت ایمپلنت، لثه بهوسیله بخیه بستهشده و ایمپلنت زیر سطح لثه مخفی میشود. سپس حدود 3 تا 6 ماه به استخوان زمان داده میشود تا با ایمپلنت جوش بخورد. پس از جوش خوردن ایمپلنت با استخوان، لثه مجدداً توسط دندانپزشک باز شده و پروتز دندان (مثلاً تاج دندان یا پل دندانی) بر روی ایمپلنت نصب میشود. نصب پروتز ممکن است به چندین جلسه ترمیمی نیاز داشته باشد تا نتیجه نهایی ایدهآل به دست آید. مزیت اصلی روش دومرحلهای این است که به استخوان و لثه زمان کافی برای جوش خوردن با ایمپلنت اختصاص داده میشود. این زمان باعث استحکام بیشتر و تطابق بهتر ایمپلنت با دندانهای کناری شده و نتیجهای طبیعیتر و هماهنگتری به ارمغان میآورد. در نظر داشته باشید که استفاده از هر یک از این روشها بستگی به شرایط اختصاصی هر فرد دارد و دندانپزشک با توجه بهسلامت دهان و فکهای شما، روش مناسبی را برای نصب ایمپلنت تعیین خواهد کرد.


جنس مواد ایمپلنت دندان
جنس اصلی مورداستفاده برای ایمپلنت دندان معمولاً تیتانیوم است. تیتانیوم یک فلز سبک و مقاوم با سازگاری بالا با بافتهای بدن است و بهعنوان مادهای بیخطر و مؤثر شناخته میشود. این ماده به دلیل خواص بیولوژیکی و ثبات شیمیاییاش در بدن، بهعنوان انتخاب اول برای ایمپلنت دندانها به کار میرود. علاوه بر تیتانیوم، برخی از ایمپلنتهای دندان از آلیاژهای تیتانیوم همچون آلومینیوم و وانادیوم نیز ساخته میشوند.
مدت زمان انجام ایمپلنت دندان
مدتزمان انجام ایمپلنت دندان با توجه به عوامل مختلف، متفاوت است. بهطورکلی بر اساس پیچیدگی درمان، تعداد ایمپلنتها، وضعیت استخوان فک، سلامت دندانهای دیگر و تعامل بافتهای دهانی، طول درمان متغیر است. همچنین، نوع روش و تکنیکهای جراحی مورداستفاده نیز بر زمان انجام ایمپلنتها تأثیر میگذارند. در اغلب موارد، انجام کاشت دندان در دو مرحله انجام میشود. در مرحله اول، ایمپلنت در استخوان قرارگرفته و پسازآن یک روکش موقتی روی آن قرار میگیرد. معمولاً حدود ۳ تا ۶ ماه زمان میبرد تا ایمپلنت به استخوان جوش بخورد و استحکام کافی برای نصب روکش دائمی را به دست آورد. در مرحله دوم، پس از اتمام فرآیند جوش خوردن، روکش دائمی نصب میشود. این روکشها بهطور سفارشی ساختهشده و حدود ۲ تا ۴ هفته یا بیشتر برای تولید و نصب آن زمان نیاز است. درمجموع، زمان انجام ایمپلنت متناسب با شرایط بیمار و نوع انجام کاشت، متفاوت است. اگر دندان نیاز به روشهای جراحی پیچیدهتر یا رویکردهای ترمیمی خاص داشته باشد، مدتزمان انجام کار افزایش مییابد.
سن مناسب برای ایمپلنت دندان
بهطورکلی، این روش برای بیمارانی که رشد و تکامل فیزیکی کامل را گذرانده و استخوان فک آنها بهاندازه کافی تقویتشده باشد، توصیه میشود. معمولاً ایمپلنت دندان برای افراد بالای 18 سال که استخوان فک آنها بهطور کامل شکلگرفته، مناسب است. اگر ایمپلنت در سنین زیر 18 سال نصب شود، با توجه به رشد و تغییرات در استخوان فکها، ممکن است نتیجههای ناپایدار داشته و در آینده مشکلات احتمالی ایجاد کند.
بااینحال، هیچ محدودیت سنی دقیقی برای انجام کاشت دندان وجود ندارد و در برخی موارد، ایمپلنتهای دندان میتواند به بیماران جوانتر با وضعیت استخوان مناسب، توصیه شود. در نظر داشته باشید که همیشه مشاوره و ارزیابی توسط دندانپزشک حرفهای قبل از انجام ایمپلنت، بسیار حیاتی است.
در اغلب موارد، انجام کاشت دندان در دو مرحله انجام میشود. در مرحله اول، ایمپلنت در استخوان قرارگرفته و پسازآن یک روکش موقتی روی آن قرار میگیرد. معمولاً حدود ۳ تا ۶ ماه زمان میبرد تا ایمپلنت به استخوان جوش بخورد و استحکام کافی برای نصب روکش دائمی را به دست آورد.
در مرحله دوم، پس از اتمام فرآیند جوش خوردن، روکش دائمی نصب میشود. این روکشها بهطور سفارشی ساختهشده و حدود ۲ تا ۴ هفته یا بیشتر برای تولید و نصب آن زمان نیاز است. درمجموع، زمان انجام ایمپلنت متناسب با شرایط بیمار و نوع انجام کاشت، متفاوت است. اگر دندان نیاز به روشهای جراحی پیچیدهتر یا رویکردهای ترمیمی خاص داشته باشد، مدتزمان انجام کار افزایش مییابد.

مدت زمان انجام ایمپلنت دندان
توجه به دوران نقاهت ایمپلنت دندان بسیار مهم است و به موفقیت و مؤثر بودن درمان کمک میکند. اطلاعات زیر شامل نکات کلی برای مراقبتهای پس از جراحی کاشت دندان هستند:
- استفاده از داروها: دندانپزشک متخصص، ممکن است داروهای ضدالتهابی و مسکن به شما تجویز کند. مصرف دقیق و بهموقع این داروها میتواند به کاهش درد و التهاب بعد از جراحی کمک کند.
- زمان استراحت: تا چند روز بعد از جراحی، از فعالیتهای سنگین و ورزش شدید خودداری کرده تا زخمها و التهابات کاسته شود.
- خوردن مواد نرم و سرد: در روزهای اول پس از جراحی ایمپلنت دندان، از مواد غذایی نرم و خنک استفاده کنید و از خوردن مواد سفت و داغ که ممکن است به زخمها و دندان جدید شما آسیب برساند خودداری کنید.
- بهداشت دهانی: از دهانشویه و مسواک نرم برای تمیز کردن فضای دهان و دندانهای اطراف ایمپلنت خود استفاده کنید.
- اجتناب از مصرف تنباکو و الکل: مصرف تنباکو و الکل باعث کاهش سرعت بهبود شده و باعث عفونتهای دهان میشود.
همچنین، بهتر است هرگونه علائم عجیب یا خونریزی شدید را به دندانپزشک خود اطلاع دهید. انجام مراقبتهای مناسب پس از جراحی، باعث ترمیم سریعتر دندان میشود.
قیمت ایمپلنت دندان
هزینه کاشت ایمپلنت دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد و ممکن است در هر کلینیک و حتی در هر شهری متفاوت باشد. برخی از عوامل کلیدی که بر قیمت ایمپلنت دندان 1402 تأثیر میگذارند عبارتاند از:
- تعداد ایمپلنتها: هر چه تعداد ایمپلنتهای موردنیاز بیشتر باشد، قیمت کلی درمان نیز افزایش مییابد.
- نوع مواد استفادهشده: ازآنجاکه ایمپلنتها از مواد مختلفی ساخته میشوند، نوع مادهی استفادهشده، تأثیر زیادی بر قیمت دارد. معمولاً مواد باکیفیت بالاتر به دلیل عمر طولانیتر و ظاهر بهتر، قیمت بیشتری نیز خواهند داشت.
- نوع روکش: روکشهای مختلف مانند روکش پی اف ام، زیرکونیا و ایماکس دارای قیمتهای متفاوتی هستند.
- جراح و تجهیزات پزشکی: تجهیزات پزشکی پیشرفتهتر و تکنولوژیهای بالاتر ممکن است هزینه هر واحد ایمپلنت را افزایش دهند. همچنین، تجربه و تخصص جراح دندانپزشک نیز به دلیل اطمینان از نتیجه کار، ممکن است بر قیمت نهایی ایمپلنت تأثیر بگذارد.
- نوع بیمه: هزینه ایمپلنت دندان با بیمه، متفاوت از پرداخت آزاد بوده و بسیار مقرونبهصرفه است. پوشش بیمه نیز متناسب با سن، شاغل بودن و یا بازنشستگی شخص متفاوت است.
بهطورکلی، علاوه بر هزینه کاشت ایمپلنت، انتخاب یک دندانپزشک حرفهای و باسابقه برای داشتن بهترین نتیجه، بسیار مهم است. این انتخاب تأثیر مستقیمی بر کیفیت و موفقیت کاشت دندان دارد.

انجام ایمپلنت دندان در کلینیک دکتر حسینیان
در صورت تمایل به انجام ایمپلنت دندان ارزان و باکیفیت، میتوانید به کلینیک دکتر حسینیان مراجعه کنید. این مرکز با سالها تجربه در زمینهٔ کاشت دندان و با بهکارگیری بهترین و پیشرفتهترین تجهیزات روز جراحی دندانپزشکی، خدمات ایمپلنت دندان را با بالاترین استانداردها به بیماران ارائه میدهد. با مشاهده عکس ایمپلنت دندان قبل و بعد از مراجعه افراد، میتوانید از کیفیت بالای کار این کلینیک، اطمینان حاصل کنید.
دکتر حسینیان با بیش از ١۵ سال تجربه کار کلینیکی، همراه با تحقیق و پژوهش در زمینهٔ ایمپلنت دندان، بهعنوان یکی از متخصصان برجسته و معتبر در این حوزه شناختهشده و از معدود جراحانی است که با کمترین زمان و هزینه و با بالاترین کیفیت، خدمات ایمپلنت دندان را ارائه میدهد.