بریج دندان بهتر است یا ایمپلنت دندان

در سال‌های دور گزینه‌های جایگزینی دندان‌های از دست رفته بسیار محدود بود. امروزه پیشرفت‌های روز افزون تکنولوژی این امکان را به ما داده تا با روش‌های نوآورانه‌ای دندان‌های از دست رفته را به خوبی جایگزین کنیم.
از جمله این روش‌ها می‌توان به ایمپلنت و بریج اشاره کرد. در حالی که هر دوی این روش‌ها دندان‌های از دست رفته شما را جایگزین می‌کند، اما تفاوت‌های زیادی میان آن‌ها وجود دارد و ممکن است هر یک از این راهکار‌ها مربوط به دسته خاصی از بیماران باشد.
اگر مطمئن نیستید که کدام یک از این روش‌ها برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته شما مناسب‌تر است این مطلب را از دست ندهید. در ادامه تفاوت‌های بریج و ایمپلنت توضیح داده شده و شما می‌توانید گزینه مناسب با توجه به شرایط خود را انتخاب کنید.

مقایسه ایمپلنت و دندان مصنوعی
بریج دندان چیست؟

بریج چیست؟

بریج روشی است که تفاوت زیادی با ایمپلنت دندانی دارد. در این روش به جای نصب پایه دندان در فک شما، پزشک دو دندان کناری دندان از دست رفته را تراشیده و از آن‌ها به عنوان پایه بریج استفاده می‌کند. سپس یک مجموعه شامل سه دندان مصنوعی به هم چسبیده را بر این دو پایه می‌چسباند.

ایمپلنت بهتر است بریج

ایمپلنت چیست؟

ایمپلنت روشی است که در آن یک دندان ساخته شده بر روی پایه‌ای با ساختاری شبیه به یک پیچ در استخوان فک بالا یا پایین شما کار گذاشته می‌شود.

  •  این پیچ‌ها به مرور زمان باعث تحریک استخوان شما شده و رشد تراکم استخوانی را در اطراف محل جراحی افزایش می‌دهند.
  •  ایمپلنت باعث می‌شود تا از خوردگی فک جلوگیری شود.
  •  اجرای به موقع این تکنیک موجب می‌شود استخوان فک شما حتی پس از دست دادن دندان‌ها شکل طبیعی خود را حفظ کند.
    اباتمنت پایه ایست که بر روی این پیچ‌ها سوار می‌شود و در نهایت تاج دندان بر روی اباتمنت نصب می‌شود.
  •  دندان نهایی بر اساس رنگ طبیعی سایر دندان‌های شما ساخته خواهد شد.
  •  این دندانها با توجه به ساختار فک و اندازه دندان‌های شما طراحی و ساخته می‌شود.
    بیش از ۳۰ سال است که ایمپلنت توسط جراحان دهان و دندان اجرا می‌شود و می‌توان این روش را بهترین را برای کاشت دندان‌های جایگزین با کمترین عوارض و مشکلات دانست.

برای اطلاعات بیشتر از «ایمپلنت دندان» کلیک کنید.

مقایسه ایمپلنت و بریج دندان

بریج دندان بهتر است یا ایمپلنت؟ اگر این سوال ذهن شما را به خود مشغول کرده است با ما همراه باشید.

از دست دادن دندان مشکلی دردناک اما طبیعی است. حدود ۶۹٪ افراد تا سن ۴۰ سالگی حداقل یکی از دندان‌های خود را از دست می‌دهند. در سن ۷۴ سالگی، یک چهارم افراد دیگر هیچ دندان طبیعی‌ای نخواهند داشت.

وقتی دندان شما از بین می‌رود، ضروری است که به فکر جایگزینی مناسب برای آن باشید. جایگزین نکردن دندان از دست رفته، می‌تواند موجب به هم ریختن نظم دندان‌های شما شود. همچنین در دراز مدت ممکن است صورت شما دچار افتادگی شود و استخوان و لثه فک شما نیز شروع به تحلیل رفتن می‌کند. به علاوه دندان از دست رفته می‌توان صحبت کردن و غذا خوردن را با دشواری همراه کند. بریج و ایمپلنت دندانی دو راه پرطرفدار جایگزینی این دندان‌های از دست رفته است.

بریج دندانی نوعی دندان مصنوعی است که به کمک دو دندان کناری در جای دندان از دست رفته قرار می‌گیرد. جنس این دندان معمولا از پلاستیک یا سرامیک است و رنگی مشابه با دندان شما خواهد داشت. بریج دندانی برای جایگزینی یک یا چند دندان از دست رفته به کار می‌رود.

در مقابل پایه ایمپلنت معمولا از تیتانیوم ساخته می‌شود. این پایه در استخوان فک شما کار پیچ می‌شود و دندان ساخته شده بر روی این پایه قرار می‌گیرد.

ایمپلنت نوعی دندان مصنوعی است که در فک شما کاشته می‌شود. این کار باعث می‌شود تا استخوان فک شما در اطراف ایمپلنت دوبار رشد کند و تراکم از دست رفته در اثر کشیدن دندان طبیعی را باز یابد.

هدف بریج پوشاندن جای خالی دندان قبلی شماست. بریج به استخوان فکر یا لثه شما کاری ندارد و صرفا یک دندان مصنوعی را در محل دندان از دست رفته قرار می‌دهد.

در ادامه با مقایسه دقیق‌تر این دو روش به شما کمک می‌کنیم تا تصمیم نهایی خود را در مورد روش جایگزینی دندان از دست رفته بگیرید.

مقایسه ایمپلنت و بریج

 

در هر دو روش بریج و ایپملنت در نهایت ظاهر لبخند شما بازیابی می‌شود و شما دندانی مشابه دندان‌های از دست رفته خواهید داشت. با این حال هر یک از این روش‌ها معایب و مزایای خود را دارد.

مزایای بریج دندان

  • پوشش بیمه : ممکن است توسط بیمه شما پوشش داده شود.
  • بدون نیاز به جراحی : نیازی به پیوند استخوان یا جراحی نخواهید داشت.
  • هزینه کمتر: معمولا هزینه بسیار کمتری نسبت به ایمپلنت خواهد داشت.
  • طول درمان کوتاهتر: معمولا در دو جلسه با فاصله زمان چند هفته‌ای انجام می‌شود.

معایب بریج دندان

  • ماندگاری: عمر بریج دندان معمولا بین ۵ تا ۷ سال است (البته می‌تواند تا با مراقبت‌های مختلف تا ۱۰ سال نیز عمر کند)
  • کیفیت پایینتر: به مرور زمان ظاهر طبیعی خود را از دست می‌دهد.
  • مقاومت کمتر: احتمالا پوسیدگی یا خوردگی دندان‌های اطراف نسبت به ایمپلنت بالاتر است.
  • آسیب به دندان های کناری: معمولا برای نصب بریج لازم است تا دندان‌های کناری سالم شما نیز تراشیده شوند.
  • لق شدن: با گذر زمان ممکن است بریج لق شود و حتی کاملا از دندان شما جدا شود.
  • پوسیدگی دندان: ممکن است در سطح دندان تراشیده شده پوسیدگی یا جرم ایجاد شود که در این صورت لازم است دکتر ابتدا بریج را برداشته و به آسیب وارده رسیدگی کند و سپس با توجه به تغییر شکل دندان شما بریج جدید تهیه کرده و در محل قبلی نصب کند.

مزایای ایمپلنت دندان

  • ماندگاری: به طور متوسط ۱۵ سال عمر می‌کند. برخی برند‌ها گارانتی مادام‌العمر ارائه می‌دهند.
  • استحکام: ظاهر دندان شما در مقابل تغییرات بسیار مقاوم‌تر از بریج خواهد بود.
  • بدون آسیب به دندانهای کناری: به دندان‌های سالم شما آسیبی نمی‌رساند.
  • راحتی در استفاده: پژوهش‌ها نشان می‌دهد که بیش از ۹۷٪ ایمپلنت‌ها تا ۱۰ سال دچار مشکل عمده‌ای نمی‌شوند.
  • پیشگیری از تحلیل استخوان فک : جلوی تحلیل استخوان فک را گرفته و موجب رشد مجدد آن می‌شود. زمانی که شما دندانی را از دست می‌دهید تراکم استخوان شما شروع به کاهش می‌کند. این موضوع باعث خوردگی استخوان فک در اطراف دندان‌های دیگر نیز می‌شود که در درازمدت در کنار مشکلات متعدد دیگر باعث لق شدن سایر دندان‌ها نیز می‌گردد. ایمپلنت می‌تواند روند خوردگی استخوان فک را متوقف کند و موجب افزایش تراکم استخوانی در اطراف پایه ایمپلنت می‌شود.
  • محافظت از لثه: جلوی تحلیل لثه را می‌گیرد.
  • ایمپلنت یک درمان ثابت و غیرمتحرک میباشد؛ بر خلاف بریج یا دندان مصنوعی، ایمپلنت هرگز لق نمی‌شود و لازم نیست نگران بیرون آمدن دندان از محل خود باشید. می‌توان ادعا کرد که ایمپلنت به محکمی دندان‌های واقعی شما و حتی بهتر از آن است.

معایب ایمپلنت دندان

  • هزینه: معمولا توسط هیچ بیمه‌ای پوشش داده نمی‌شود. همچنین هزینه ایمپلنت نسبت به سایر روش‌های موجود بیشتر است. (برای اطلاع از شرایط ایمپلنت اقساطی با ما در ارتباط باشید)
  • طول درمان: اجرای ایمپلنت عادی تا ۶ ماه و ایمپلنت فوری دست کم ۲ ماه زمان می‌برد. همان‌طور که اشاره شده اجرای یک ایمپلنت موفق ممکن است یک یا چند ماه زمان ببرد. گرچه در این مدت تعداد دفعات مراجعه بیمار به کلینیک بسیار کم خواهد بود اما مشکل اصلی نبود دندان‌های کشیده شده در طی دوره درمان است.
  • نیازمند به جراحی: دندان در طی یک جراحی کاشته می‌شود.
  • ترس از جراحی:وجود جراحی و جراحات پس از آن علت دیگری است که برخی افراد را از اجرای ایمپلنت منصرف می‌کند.(اگر شما هم مثل خیلی از زیباجویان عزیز از جراحی ایمپلنت دندان ترس دارید به شما پیشنهاد میکنیم مصاحبه های زیباجویان مرکز ما را تماشا کنید تا از میزان درد یا ناراحتی این درمان آگاه شوید.)
  • تخصص و تجربه: به علاوه اجرای ایمپلنت نیاز به مهارت بالا و دقت کادر درمان دارد و هر پزشکی توانایی اجرای موفق ایمپلنت دندانی را ندارد.

در نهایت ایمپلنت بهتره یا بریج؟؟

عوامل مختلفی در این تصمیم موثر هستند. بیایید این عوامل را یک به یک بررسی کنیم. در نهایت این شما هستید که با توجه به شرایط و نیازهای خودتان بهترین تصمیم را خواهید گرفت!

روش درمان

در درمان با بریج دندانی از جارحی استفاده نمی‌شود. در این روش پس از کشیدن دندان‌های خراب، دندان‌های سالم کناری تراشیده می‌شود و پروتز جایگزین به این پایه‌ها چسبانده می‌شود.

این روش صدمه قابل توجهی به دندان‌های سالم شما می‌زند و با توجه به از دست رفتن مینای دندان‌های کناری و تراش خوردن آن‌ها احتمال پوسیدگی دندان‌های سالم شما را به اندازه قابل توجهی بالا می‌برد.

[عکس بریج]

در مقابل ایمپلنت دست‌کم نیاز به یک یا دو جراحی دارد. در جراحی اول دندان‌ها شما کشیده می‌شود و اگر ایمپلنت شما از نوع فوری نباشد، در جراحی‌ای جداگانه پایه ایمپلنت در استخوان فک شما قرار داده می‌شود. اگر استخوان فک شما در اثر بی‌دندانی تحلیل رفته باشد یک مرحله جراحی تقویت استخوان نیز به این دو مرحله افزوده می‌شود. البته باید تاکید کرد که این جراحی‌ها مثل جراحی معمول دندان‌پرشکی در مطب و با بی‌حسی انجام می‌شود و خبری از اتاق عمل نیست!

[عکس ایمپلنت]

در این روش هیچ آسیبی به دندان‌های سالم شما نمی‌رسد و پس از کاشت ایمپلنت تحلیل لثه و استخوان فک شما متوقف می‌شود. به علاوه ایمپلنت می‌تواند باعث رشد مجدد استخوان شما نیز شود.

آیا بریج دندان درد دارد؟

در هر دو روش تا چند روز درد دندان را تجربه خواهید کرد.

درد در ایمپلنت به خصوص در مرحله جراحی بیشتر خواهد بود ولی با قرص‌های مسکن عادی قابل تحمل است. روش‌های نوین ایمپلنت مانند ایمپلنت دیجیتال این مساله را به حداقل می‌رساند.

دوام و ماندگاری بریج

بریج یک درمان کوتاه مدت است. معمولا بهترین و گران‌قیمت‌ترین بریج‌ها بیش از ۷ سال عمر نمی‌کنند. این در حالی است که ایمپلنت می‌تواند بدون هیچ مشکلی برای یک عمر مهمان دهان شما باشد. برند‌های ایمپلنت‌های مطرح معمولا محصول خود را دست کم برای یک دهه گارانتی می‌کنند و برخی برند‌های خارجی گارانتی مادام‌العمر ارائه می‌دهند!

به علاوه پایه‌های ایمپلنت از جنس تیتانیوم ساخته شده است که سازگاری بسیار بالایی با بافت بدن دارد. این مساله باعث می‌شود که احتمال پس زدن ایمپلنت توسط بافت بدن در موارد طبیعی به پایین‌ترین حد ممکن برسد.

به علاوه دندان استفاده شده در بریج از جنس پلاستیک یا سرامیک است و در مقابل دندان‌های به کار رفته در روش ایمپلنت از دوام بسیار کمتری برخوردار هستند. این مساله باعث می‌شود که ایمپلنت در دراز مدت زیبایی خود را حفظ کند، در حالی که بریج معمولا به خاطر از بین رفتن زیبایی ظاهری نیاز به تعویض پیش از موعد خواهد داشت.

عوارض جانبی بریج

همان‌طور که گفته شد در درمان با بریج دندانی دندان‌های سالم شما تراشیده می‌شوند. این مساله می‌تواند باعث پوسیدگی یا سایر آسیب‌ها شود. در صورت اجرای ایمپلنت توسط متخصصین خبری از این آسیب‌ها نخواهد بود.

از سوی دیگر از دست دادن دندان و استفاده از دندان مصنوعی باعث کاهش تراکم استخوان فک می‌شود. این مساله می‌تواند باعث ایجاد آسیب‌های جبران ناپذیر مانند شکستگی و پوکی استخوان شود. از آنجا که پایه ایمپلنت در استخوان فک شما کار گذاشته می‌شود، ایمپلنت می‌تواند جلوی این تحلیل را گرفته و موجب رشد مجدد استخوان در اطراف پایه ایمپلنت شود.

مقایسه هزینه بریج و ایمپلنت

متاسفانه طیف وسیعی از خدمات دندان پزشکی در کشور ما تحت پوشش بیمه درمانی نیست. ایمپلنت و بریج دندان نیز از همین دسته هستند.

در سال ۱۴۰۱ هزینه بریج بسته به نوع و کیفیت آن می‌تواند بین ۱ تا ۳ میلیون تومان باشد. این در حالی است که ایمپلنت تک دندان بسته به نوع و میزان گارانتی آن می‌تواند از ۵ تا ۲۰ میلیون تومان هزینه داشته باشد.

علت این تفاوت قیمت در دو مساله است:

  1. نیاز به یک تا سه جراحی،‌ باعث طولانی‌تر شدن روند ایپملنت شده که باعث افزایش هزینه خواهد بود.
  2. پروتز استفاده شده در ایمپلنت از جنس تیتانیوم و سرامیک‌های خاص است که قیمت بالاتری نسبت به بریج دارد.
  3. ابزار به کار رفته در ایمپلنت بسیار پیشرفته‌تر هستند و تخصص بالایی برای پیاده‌سازی صحیح آن لازم است.

مقایسه شرایط لازم برای ایمپلنت و بریج

برای کاشت ایمپلنت نیاز به جراحی است. به همین دلیل اجرای ایمپلنت برای بیمارانی که شرایط عمومی جراحی را ندارند امکان پذیر نخواهد بود. جایگزینی دندان با روش بریج بدون جراحی است و چنین محدودیتی نخواهد داشت.

گرچه ایمپلنت برای بیماران سیگاری و الکلی نیز ممکن است ولی موفقیت این درمان در گروی مراقبت‌های ویژه پیش و پس از درمان است. در صورتی که دچار بیماری زمینه‌ای هستید بهتر است ابتدا با پزشک خود مشورت کنید. [لینک به بیماران خاص]

مقایسه طول درمان بریج و ایمپلنت

بریج درمانی سریع است. در جلسه اول دندان شما تراش داده شده و قالب‌گیری انجام می‌شود و در جلسه بعد (به فاصله چند هفته) بریج بر روی دندان شما چسبانده می‌شود.

ایمپلنت اما به سرعت خود معروف نیست! ایمپلنت عادی می‌تواند بین ۴ تا ۶ ماه زمان ببرد، به خصوص اگر نیاز به تقویت استخوان فک بیمار باشد. در سال‌های اخیر و با ظهور ایمپلنت دیجیتال و ایمپلنت فوری این مدت کاهش چشم‌گیری پیدا کرده است. طول درمان در ایمپلنت فوری تا ۲ یا ۳ ماه کاهش می‌یابد و شما تنها به یک جراحی نیاز خواهید داشت. به علاوه تنها پس از ۲ هفته از اولین جلسه، دندان موقت شما نصب خواهد شد. در روش ایمپلنت دیجیتال شما می‌توانید حتی در همان روز اول دندان موقت خود را نیز نصب کنید. [لینک به طول درمان ایمپلنت]

شرایط لازم برای انجام بریج

اگر چند دندان خود را در کنار هم از دست داده باشید، بریج گزینه بسیار ارزان‌تری خواهد بود. ولی اگر تعداد دندان‌ها بیشتر باشد، ممکن است بریج قابل پیاده سازی نباشد. علت این مساله این است که در روش بریج از دندان شما به عنوان پایه استفاده می‌شود و پایه جدیدی در فک شما کار گذاشته نمی‌شود.

ایمپلنت برای هر تعداد دندانی قابل اجراست. لازم به ذکر است که برای جایگزینی تعداد بالایی از دندان‌ها می‌توان از تعداد پایه‌های کمتری استفاده کرد و لازم نیست برای هر دندان یک پایه ایمپلنت قرار داده شود. معمولا برای کسانی که تمام دندان‌های خود را از دست داده‌اند، بسته به تراکم و عرض استخوان فک، بین ۴ تا ۶ پایه ایمپلنت استفاده می‌شود.

مراحل ایمپلنت دندان

مراحل نصب ایمپلنت

برای نصب ایمپلنت لازم است تا بیمار تحت جراحی قرار گیرد. با توجه به نوع ایمپلنت، وضعیت فک و شرایط عمومی بیمار این انواع مختلفی از جراحی به بیمار توصیه می‌شود. معمولا جراحی ایمپلنت در چند مرحله و طی یک دوره نسبتا کوتاه انجام می‌شوند.

  •  عکسبرداری:پیش از شروع درمان لازم است تا عکس‌برداری کاملی از فک شما انجام شود. ممکن است بسته به نوع ایمپلنت مورد استفاده شما از عکس اشعه ایکس یا عکس‌برداری سه بعدی استفاده شود. عکس برداری به پزشک شما کمک می‌کند تا از وضعیت بهداشت دهان و وضعیت فک شما اطمینان حاصل کند. علاوه بر این لازم است که پیش از جراحی از وضعیت داخل لثه شما اطلاعاتی تهیه شود چرا که ممکن است وجود دندان‌های نهفته یا سایر ناهنجاری‌ها کار را برای نصب پایه‌های ایمپلنت دشوار کند.
  • بررسی سوابق پزشکی: افزون بر این موارد از شما خواسته خواهد شد که سوابق کامل پزشکی خود را شرح دهید تا از توان جسمی شما برای انجام یک جراحی ساده اطمینان حاصل شود.
  • کشیدن دندان: در اولین جراحی پزشک شما دندان‌های آسیب دیده را می‌کشد. سپس به بدن شما زمان داده می‌شود تا عفونت‌های احتمالی درون لثه‌ای از بین برود.
  • سنجش تراکم استخوان: ممکن است تراکم استخوان شما برای جراحی کافی نباشد و در این صورت برای شما عمل تقویت استخوان تجویز می‌شود. استفاده از پودر استخوان در این موارد بسیار رایج است.
  •  کارگذاشتن پایه ها: پس از این مراحل پایه‌های پیچ‌مانند ایمپلنت کار گذاشته خواهد شد. پس از نصب ایمپلنت لازم است مدتی صبر کنید تا محل جراحی به خوبی بهبود یابد.
  • نصب روکش: پس از اطمینان از بهبودی اباتمنت بر روی پایه ایمپلنت نصب می‌شود و نهایتا دندان شما بر روی آن قرار می‌گیرد.
    ممکن است مجموع این مراحل چند ماه زمان ببرد چرا که لازم است پس از هر مرحله تا بهبودی نسبی جراحات صبر کرد.

بریج یا ایمپلنت؟ کدام گزینه برای شما مناسب‌تر است؟

جمع‌بندی

ایمپلنت و بریج دو روش معمول برای جایگزینی دندان از دست رفته هستند. بریج دندانی هزینه کمتری دارد و به سرعت قابل اجراست اما سلامت دندان شما را تضمین نمی‌کند. در مقابل ایمپلنت درمانی هزینه‌بر و زمان‌بر است که علاوه بر عمر بالا، سلامت دهان شما را نیز تضمین می‌کند.

اگر توانایی جسمی یا هزینه‌های ایپملنت برای شما مانع بزرگی محسوب نمی‌شود، پیشنهاد نهایی ما ایمپلنت خواهد بود. چرا که ایمپلنت به دندان‌های شما آسیب نمی‌زند و به روش اصولی دندان شما را جایگزین می‌کند. اگر به راهنمایی بیشتری نیاز دارید می‌توانید رایگان از ما مشاوره آنلاین و حضوری بگیرید! منتظر شما هستیم.

در پایان این شما هستید که باید درمان مورد پسند خود را انتخاب کنید. این تصمیم در کنار ابعاد پزشکی آن یک تصمیم شخصی است.
اگر شما به دنبال یک درمان دائمی و مشابه با دندان از دست رفته خود هستید و مشکلی با مدت زمان بهبودی کامل پس از این روش ندارید ایمپلنت گزینه‌ای ایده‌آل است.
اما اگر می‌خواهید با یک درمان ساده و بدون دردسر به یک دندان جدید برسید، شاید بهتر است که بریج را در نظر بگیرید.
اگر مایل هستید بیشتر در مورد این درمان‌ها بدانید می‌توانید همین امروز با ما تماس بگیرید یا یک وقت مشاوره آنلاین یا حضوری از ما دریافت کنید.

مشاوره رایگان ایمپلنت

برای مشاوره رایگان کلیک کنید .

ایمپلنت دندان
با شرایط ویژه

سوالات یا نظر خود را کامنت کنید …

ارسال دیدگاه