ایمپلنت دندان all on 6 چیست؟
فهرست مطلب
یک روش بسیار عالی برای کاشت دندان های دائمی برای بیمارانی که تعداد زیادی از دندان های خود را از دست داده اند.
در این روش ۶ واحد ایمپلنت در استخوان فک (فک بالا یا پایین ) قرار داده میشود و پروتز یا بریج به طور همیشگی بر روی آن قرار میگیرد.

چه زمانی ایمپلنت دندان all on 6 توصیه میشود؟
زمانی که بیمار تعداد دندان های زیادی را از دست داده باشد و البته شرایط لازم برای کاشت ایمپلنت را داشته باشد میتوان به جای کاشت هر واحد ایمپلنت به ازای هر دندان از دست رفته، از ۶ واحد ایمپلنت دندان استفاده کند و پروتز یا بریج بر روی آن ۶ پایه قرار گیرد.
شرایط انجام ایمپلنت دندان all on 6
نیاز است تا بیمار شرایط اولیه مورد نیاز برای ایمپلنت دندان را داشته باشد. در اینجا به برخی از این شرایط اشاره میکنیم:
- سلامت بدنی به حدی که شرایط انجام یک جراحی دندانی ساده را دارا باشد.(مبتلا بودن به برخی از بیماری های قلبی و عروقی مانع از انجام ایمپلنت دندان میباشد).
- سلامت لثه (نبود عفونت در این ناحیه) در صورت وجود عفونت در این ناحیه بدن ایمپلنت را پس خواهد زد.
- سلامت استخوان فک (در صورتی که استخوان فک بیمار تراکم کافی را نداشته باشد نیاز به پیوند استخوان میباشد).
- نگهداری بعد از ایمپلنت دندان ( توجه داشته باشید که نگهداری بعد از ایمپلنت دندان از مهمترین مراحل ایمپلنت دندان میباشد).
- از دست دادن یک قوس دندانی ( شیوه ایمپلنت دندان all on 6 برای بیمارانی که تعداد زیادی از دندان های خود یا به اصطلاح قوس دندانی خود را از دست داده اند توصیه میشود.
چه کسانی نمیتوانند ایمپلنت دندان all on 6 انجام دهند:

همانطور که در بخش قبلی گفته شد نیاز است تا بیمار برخی شرایط را داشته باشد تا کاندیدای مناسبی برای کاشت ایمپلنت all on 6 گردد. در این قسمت قصد داریم تا برخی از موانع جدی و یا بهتر است بگوییم شرایطی که به احتمال زیاد باعث میگردد ایمپلنت دندان all on 6 را به او توصیه نکنیم را برشماریم؛
- برخی بیماری ها: برخی بیماری ها مانند دیابت و هموفیلی و… موانع جدی برای انجام ایمپلنت دندان هستند ( البته در صورتی که شما مبتلا به بیماری خاصی هستید، ما برای شما خبر های خوبی داریم !! مشاوره رایگان ایمپلنت را از دست ندهید!).
- شرط سنی: ( به بیمارانی که هنوز رشد کافی نداشته اند و هنوز استخوان فک آن ها در حال رشد است توصیه میگردد ایمپلنت دندان انجام ندهند).
- بارداری و شیردهی : انجام ایمپلنت دندان نیازمند چند مرحله عکسبرداری با اشعه x میباشد و همانطور که میدانید این اشعه برای جنین مضر است و هم چنین داروهایی که برای بیحسی در حین جراحی استفاده میگردد میتواند اثرات بدی روی جنین و شیر مادر بگذارد پس بهتر است تا بعد از دوران شیردهی دست نگه دارید.
- اعتیاد به مصرف دخانیات و نوشیدنی های الکلی: استعمال دخانیات و الکل باعث به تعویق افتادن بهبودی جراحات میشود و به احتمال زیاد باعث ناموفق شدن ایمپلنت دندان میگردد. توصیه میگردد تا بعد از بهبودی لثه و جوش خوردن پایه های ایمپلنت به استخوان فک از مصرف دخانیات و الکل خودداری کنید.
- برخی عادات مخرب: در صورتی که برخی عادات مخرب مانند دندان قروچه دارید بهتر است ابتدا آنرا درمان کنید و بعد اقدام به ایمپلنت دندان نمایید.
مراحل ایمپلنت دندان all on 6
در ابتدا پزشک جراح فک و صورت شرایط بیمار و همچنین سوابق پزشکی بیمار را به خوبی بررسی میکند . در صورت وجود مشکلات دهانی و یا فکی ابتدا درمان های پیش از ایمپلنت انجام میگیرد و در صورت مصاعد بودن شرایط جراحی قرار دادن پایه های ایمپلنت انجام میگیرد . پس از آن با توجه به شرایط بیمار به مدت ۲-۴ ماه زمان داده میشود تا استخوان فک به خوبی با پایه های ایمپلنت جوش بخورد. پس از بهبودی و استحکام کامل پایه های ایمپلنت دندان پروتز دندانی و یا بریج دندان بر روی پایه ها قرار میگیرد.
