اول؛سرعت بهبودی پس از جراحی ایمپلنت

زمان بهبودی کامل پس از جراحی ایمپلنت کاملا به وضعیت دهان و دندان شما بستگی دارد. عوامل زیادی روی این مساله تاثیر می‌گذارند که از جمله آن‌ها می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • تعداد دندان‌هایی که کشیده شده است.
  • تعداد ایمپلنت‌هایی که انجام شده است.
  • استفاده از پودر استخوان در طی مراحل کاشت ایمپلنت.
  • ساختار استخوانی و سلامت دهان و دندان شما پیش از انجام عمل.
  • سرعت عمومی بهبودی جراحات به صورت طبیعی در بدن شما.

به طور معمول انتظار می‌رود که در دو روز ابتدایی پس از جراحی بیمار درد را تجربه کند. همچنین در این دوره ممکن است که ورم یا خون ریزی‌های جزئی مشاهده شود. این درد معمولا تا حدی است که با مصرف مسکن قابل کنترل است. از روز سوم ورم‌ها به تدریج کاهش یافته و درد‌ها تا حد زیادی از بین می‌روند.

بعد از هفته اول دهان دوباره به حالت طبیعی خود بر می‌گردد و در صورتی که عفونت یا ورم غیر معمولی ایجاد نشده باشد شرایط کلی دهان به حالت معمولی برگشته و امکان ایجاد عفونت جدید دیگر چندان قابل توجه نیست.

توصیه برای بعد از ایمپلنت دندان

دوم؛خون‌ریزی پس از جراحی امری طبیعی است!

ممکن است پس از مراجعه به مرکز درمانی برای جراحی ایمپلنت متوجه خون‌ریزی در اطراف ایمپلنت خود شوید. این امر تا ۴۸ یا ۷۲ ساعت پس از جراحی کاملا طبیعی است.
پزشک شما پانسمانی بر روی زخم شما قرار می‌دهد که باید سعی کنید در صورت امکان تا یک ساعت آن را برندارید و با قراردادن دندان‌های خود بر روی آن و ایجاد فشار معمول جلوی خونریزی بیشتر را بگیرید.
باید توجه داشت که شست‌شوی دهان، خارج کردن آب دهان با تف کردن و استفاده از نی می‌تواند موجب تشدید خون‌ریزی شود. گاز گرفتن گاز استریل یا پانسمان زخم بهترین اقدام برای کاهش خون‌ریزی است.
اگر ایمپلنت در فک بالایی انجام شده باشد می‌تواند موجب خونریزی بینی شود. فین کردن می‌توان این خونریزی را تشدید کند. تنها ضمن پاک کردن خون خارج شده با اعمال فشار بر روی بینی جلوی خونریزی را بگیرید.
خون ریزی شدید دارید؟
در چند ساعت اول بعد از جراحی جای نگرانی نیست. اگر فکر می‌کنید که خون‌ریزی بسیار زیادی را تجربه می‌کنید بهتر است مقداری از خون داخل دهان خود را با یک گاز استریل به آرامی خارج کنید.
پانسمان یا گاز استریل روی زخم را عوض کنید. می‌توانید از یک چای کیسه‌ای به عنوان جاذب خون استفاده کنید. برای این کار آن را داخل یک از استریل قرار دهید. برای جلوگیری از خون‌ریزی شدید لازم است تا به مدت یک ساعت آن را با دندان در محل زحم نگه داشته و فشار دهید.

مراقبتهای بعد از ایمپلنت دندان (نخ دندان کشیدن بعد از ایمپلنت دندان)

سوم؛خوردن و آشامیدن پس از جراحی

برای درمان صحیح جراحات وارده لازم است که تا چند هفته پس از جراحی بسیار مواظب محل زخم باشید و با آن به آرامی برخورد کنید. این بدان معناست که خوردن و آشامیدن نیازمند ملاحظات بیشتری نسبت به حالت عادی است.
اگر تعداد ایمپلنت‌های کمی برای شما استفاده شده باشد دکتر معمولا برای یک هفته تا یک ماه به شما رژیم غذاهای نرم را پیشنهاد می‌کند. در مواردی که جراحی پیچیدگی بالایی دارد یا تعداد ایمپلنت انجام شده بالاست ممکن است این رژیم مجموعا به مدت ۶ هفته ادامه یابد. معمولا خوردن شیک‌های پروتئینی (حاوی مغز کاملا پودر شده)، اسموتی (مخلوط بستنی و آب میوه) و عذای پوره شده پیشنهاد می‌شود.
خوردن غذا و نوشنیدنی‌های بسیار داغ تا چند هفته توصیه نمی‌شود چرا که می‌تواند موجب خونریزی مجدد شود.
خوردن الکل در این مدت ممنوع می‌باشد.

تحلیل لثه بعد از ایمپلنت نشانه ی چیست؟

چهارم؛بله، ورم کردن کاملا طبیعی است!

ورم کردن یکی از بخش‌های اجتناب ناپذیر درمان است. ورم ممکن است در دهان یا دیگر بخش‌های صورت و گردن شما رویت شود. «ورم» روشی است که بدن شما از بخش‌های آسیب دیده مواظبت می‌کند و جای هیچ نگرانی‌ای وجود ندارد.
معمولا ورم صورت در جراحی‌هایی که در آن از پودر استخوان استفاده می‌شود قطعی است. این ورم ممکن است تا ۳ یا ۴ روز بعد از جراحی شدت یابد و تا یک هفته ادامه خواهد داشت. پس از یک هفته روند بهبود ورم صورت شما سرعت می‌گیرد.
در جراحی‌های ساده‌تر ورم صورت امری معمول است. همچنین باید انتظار کبودی یا بی‌حسی در برخی نقاط یا مور مور شدن یا گز گز زبان یا لب را داشته باشید.
بهترین راه کاهش ورم‌ها قرار دادن یک بسته یخ بر روی محل ورم در ۲۴ ساعت اول است. اگر در هر دو طرف فک ایمپلنت داشته‌اید هر سی دقیقه یخ را بر یک سمت صورت خود قرار دهید.

قیمت ایمپلنت دندان

 پنجم؛معمولا ایمپلنت به بخیه نیاز دارد

برای بهبود سریعتر و صحیح جراحات ایمپلنت از بخیه دهانی استفاده می‌شود. معمولا در این جراحی‌ها از بخیه جذبی استفاده می‌شود که از بین رفتن آن‌ها ۳ تا ۵ روز زمان می‌برد. ممکن است با توجه به نوع بخیه استفاده شده این زمان کمی طولانی‌تر باشد.
بسته به میزان حساسیت و مکان ایپلنت انجام شده ممکن است در مواردی از بخیه غیر جذبی استفاده شود که احتیاج به خارج شدن دارد.

ششم؛توصیه‌ها عمومی بهداشت دندان را جدی بگیرید!

ممکن است که برای شما سوال شده باشد که آیا پس از جراحی ایمپلنت می‌توانید به مسواک زدن ادامه دهید یا خیر. جواب قطعا مثبت است! رعایت بهداشت دهان و دندان یکی از مهمترین مراحل پس از جراحی است.
ممکن است دهان شما به سختی باز شود ولی بعد از ۲۴ ساعت شما می‌توانید به سادگی روند معمول بهداشت دهان را پیگیری کنید.
توصیه می‌شود که هر چند ساعت یک بار به آرامی دهان خود را با آب و نمک شستشو دهید تا احتمال عفونت . البته باید توجه داشت که تا ۱۴ روز پس از جراحی از شستشوی دهان با دهان‌شویه یا آب اکسیژنه دست‌کم تا ۱۴ روز پس از جراحی ممنوع می‌باشد.

هفتم؛به هیچ عنوان سیگار نکشید!

بیماران سیگاری ریسک زیادی برای انجام ایمپلنت دندانی دارند. کشیدن سیگار تاثیر منفی زیادی بر بهداشت دندان و شرایط مطلوب دهان برای انجام ایمپلنت دارد.
برای بالاتر نرفتن این ریسک لازم است که بیماران در هفته‌های اولیه پس از جراحی حتی از کشیدن یک نخ سیگار نیز اجتناب کنند. کشیدن سیگار پروسه بهبود طبیعی زخم‌ها را مختل کرده و امکان عفونت را بالا می‌برد.
استفاده از پودر استخوان در حین جراحی یا انجام جراحی‌های پیچیده ضرورت این امر را دو چندان می‌کند.

سیگار کشیدن بعد از ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان
با شرایط ویژه

سوالات یا نظر خود را کامنت کنید …

ارسال دیدگاه