پولیش کامپوزیت چیست

پالیش کامپوزیت چیست؟اهمیت و نحوه انجام پولیش دندان

 

پالیش کامپوزیت چیست؟اهمیت و نحوه انجام پولیش دندان

دندان‌های سفید و مرتب، از مهم‌ترین ویژگی‌های ظاهری محسوب می‌شوند که می‌توانند توجه هر کسی را جلب کنند. یکی از بهترین روش‌ها برای داشتن چنین دندان‌هایی، کامپوزیت است. بسیاری از افراد گمان می‌کنند که بعد از کامپوزیت، نیازی نیست که از دندان‌های خود مراقبت کنند و بهداشت آن را رعایت کنند. درصورتی‌که اگر نکات مراقبتی و بهداشتی بعد از کامپوزیت را رعایت نکنید، ممکن است به اقداماتی همچون پولیش یا پالیش نیاز داشته باشید. حال شاید این سؤال برایتان به وجود بیاید که پولیش کامپوزیت چیست؟
اگر بخواهیم خیلی ساده بگوییم که پولیش دندان کامپوزیت چیست، باید گفت که پالیش اقدامی مانند جرم‌گیری دندان است که باعث می‌شود کامپوزیت درخشندگی و زیبایی بیشتری داشته باشد. البته لازم به ذکر است که اغلب متخصصان، پس از نصب کامپوزیت، اقدام به پولیش می‌کنند تا کامپوزیت در بهترین حالت خود باقی بماند؛ اما ممکن است در اثر عوامل خاصی، مجدداً نیاز به پولیش پیدا کنید.

_____________________________________________________________

حتما بخوانید: برند ایمپلنت دندان

_____________________________________________________________

ویژگی های پالیش کامپوزیت

پس از نصب کامپوزیت، طبیعی است که دندان‌های شما دچار لکه شوند. همچنین ممکن است به دلیل تجمع پلاک، سطح دندان نامنظم شود. در مواردی نیز ممکن است مشکلاتی همچون التهاب لثه و پوسیدگی برای شما رخ دهد. در چنین مواقعی می‌توان با استفاده از پولیش کامپوزیت، تجمع پلاک و حتی جرم دندان را از بین برد و به صیقلی شدن سطح دندان کمک کرد. اگر بخواهیم در یک جمله بگوییم ویژگی پولیش کامپوزیت چیست، می‌توان این‌گونه گفت که پالیش کاری می‌کند که دندان شما مانند روز اولی که کامپوزیت کردید، سالم و زیبا باشد.

فواید پولیش دندان کامپوزیت شده

پولیش دندان بعد از کامپوزیت فواید زیادی دارد که برخی از مهم‌ترین آن‌ها به شرح زیر است:

  • براق شدن ظاهر دندان
  • افزایش عمر کامپوزیت
  • جلوگیری از پوسیدگی دندان
  • از بین ‌بردن جرم و پلاک دندان
  • کمک به حفظ سلامت مینای دندان
  • حفظ سلامت دهان و دندان و کمک به حفظ ریشه دندان
  • حفظ سلامت لثه‌ها و جلوگیری از مشکلاتی مانند التهاب، سوزی و سایش لثه

فواید پولیش کردن دندان کامپوزیت شده

ابزارهای پولیش کامپوزیت

برای پالیش کامپوزیت، ابزارهای متعددی وجود دارند که نوع خاصی از آن‌ها وابسته به شرایط دندان مورداستفاده قرار می‌گیرند. تیغ کارباید از اصلی‌ترین ابزارهای پولیش محسوب می‌شود که برای حاشیه لثه به کار می‌رود. الماس‌های فیشینگ نیز به تنظیم دندان کمک می‌کنند. همچنین سنگ‌های فیشینگ باید برای سایش دندان استفاده شوند.
یکی از مهم‌ترین ابزارهای موردنیاز برای پالیش، خمیر است. خمیرها نیز انواع مختلفی دارند و ویژگی های خمیر پالیش کامپوزیت متفاوت است. درنهایت نیز دیسک‌ها وجود دارند که به صیقلی شدن سطح دندان کمک می‌کنند. همچنین در کنار دیسک، از نوارهایی که معمولاً از جنس فلز یا پلاستیک هستند، برای صاف کردن دقیق کامپوزیت استفاده می‌شود.

مراحل پالیش کامپوزیت دندان

اگر می‌خواهید بدانید که مراحل انجام پولیش کامپوزیت چیست باید بگوییم که چند مرحله اساسی برای این کار وجود دارد. در مرحله اول پزشک باید دندان شما را به‌دقت بررسی کند تا در صورت وجود عیبی در کامپوزیت، آن را پیدا کند. اگر کامپوزیت به شکل صحیحی انجام شده باشد و ترمیم هم به‌درستی شکل‌گرفته باشد، می‌توان اقدام به پالیش نمود. برای این کار پزشک یک لایه کامپوزیت را با ابزارهای مخصوص شکل می‌دهد.
سپس نیز زمانی که کامپوزیت به‌خوبی در جای خود قرار گرفت، با استفاده از سندبلاست آن را پولیش کرده و بعد آن را شستشو می‌دهند. در مرحله آخر نیز فیشینگ و شکل دادن به دندان‌ها شروع می‌شود. این مرحله به‌دقت و سرعت عمل بالایی نیاز دارد و در طول زمان کوتاهی انجام می‌شود.

نحوه پالیش کامپوزیت دندان

حال که با مراحل پولیش آشنا شدید، شاید این سؤال برایتان به وجود آید که روش‌های انجام پولیش کامپوزیت چیست؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت که پالیش به دو روش تک‌مرحله‌ای و چندمرحله‌ای انجام می‌شود. برای پالیش تک‌مرحله‌ای، از پولیشر الماس استفاده می‌شود و تمام کارهای کانتورینگ، فیشینگ و پولیشینگ با همین وسیله انجام می‌شود.
در مقابل، در روش پالیش چندمرحله‌ای، از چند ابزار مختلف برای هر بخش استفاده می‌شود که باعث طولانی شدن زمان این فرایند می‌شود. از مزایای پالیش کامپوزیت چند مرحله می‌توان به ماندگاری و زیبایی بیشتر نتیجه نهایی اشاره کرد.

اهمیت پالیش دندان بعد از کامپوزیت

پالیش باعث می‌شود که زیبایی کامپوزیت بیشتر شده و همچنین براق‌تر به نظر برسد. از طرف دیگر پالیش کمک می‌کند خط و خراش‌هایی که روی کامپوزیت ایجاد شده و یا حتی تغییر رنگی که در آن رخ‌داده است، به‌طور کامل برطرف شود.

عوامل موثر استفاده از پولیش دندان کامپوزیت شده

استفاده از خمیردندان، مسواک و دهان‌شویه نامناسب باعث می‌شود که زیبایی کامپوزیت کاهش پیدا کرده و به‌نوعی فرسوده به نظر برسد. همچنین افرادی که به‌صورت مداوم اقدام به استعمال دخانیات می‌کنند نیز به‌سرعت زیبایی دندان خود را از دست می‌دهند. از طرف دیگر، رژیم غذایی نامناسب که حاوی مقادیر زیادی از قند، کربوهیدرات و غذاهای مصنوعی که حاوی رنگ‌های غیرطبیعی می‌باشند هم باعث کدر شدن کامپوزیت می‌شوند. در چنین مواقعی می‌توان ضرورت پولیش دندان کامپوزیت شده را درک کرد.

نحوه پالیش کامپوزیت دندان

زمان پالیش دندان کامپوزیت

آیا می‌دانید اهمیت پولیش کامپوزیت چیست؟ شاید کمی عجیب به نظر برسد، اما پالیش یک اقدام بسیار ضروری برای افرادی است که دندان خود را کامپوزیت کرده‌اند. حتی افرادی که به‌طور کامل نظافت دهان و دندان را رعایت می‌کنند و رژیم غذایی مناسبی دارند هم نیازمند پولیش خواهند بود. معمولاً 1 تا 2 سال بعد از کامپوزیت، رنگ آن کدر می‌شود و شما باید پالیش انجام دهید. بدین ترتیب اگر عمر کامپوزیت را 10 سال در نظر بگیریم، حداقل 5 بار باید اقدام به پولیش کنید. همچنین هر چه قدر که عمر کامپوزیت بیشتر شود، نیاز آن به پالیش بیشتر می‌شود.

نقش جنس کامپوزیت در زمان پالیش کامپوزیت

کامپوزیت‌ها در برندهای مختلف و از مواد گوناگونی تولید می‌شوند. بدیهی است که هر چه قدر کیفیت مواد آن بیشتر باشد، برای زمان بیشتری درخشندگی و زیبایی خود را حفظ می‌کند و کمتر به پالیش نیاز پیدا می‌کنید. درصورتی‌که جنس کامپوزیت از کیفیت کافی برخوردار نباشد، مجبور خواهید شد که در بازه‌های زمانی کوتاه‌تری برای انجام پالیش اقدام کنید.

مراقبت های بعد از پولیش کامپوزیت

اهمیت مراقبت‌های بعد از پولیش کامپوزیت چیست؟ این مراقبت‌ها که شامل حفظ بهداشت دهان و دندان و پیروی از یک رژیم غذایی سالم می‌شود، کمک می‌کنند که تأثیرات پالیش برای زمان بیشتری باقی بمانند. چنانچه به دنبال مرجعی معتبر برای انجام کامپوزیت با بهترین کیفیت و یا پولیش کردن دندان کامپوزیت شده هستید، می‌توانید به کلینیک دکتر حسینیان اعتماد کنید.

 

error: Content is protected !!
Index