فیکسچر ایمپلنت چیست

فیکسچر ایمپلنت چیست و چه کاربردی دارد؟روش استفاده ازفیکسچر

افراد ممکن است به دلایل مختلف دندان های خود را از دست دهند و بدین ترتیب با مشکلات متعددی مواجه گردند. از این رو باید سریعا به درمان اقدام کنند. در چنین شرایطی ایمپلنت دندان به کمک فرد می آید. ایمپلنت یک درمان دائمی برای دندان است که از نظر ظاهری مشابه دندان طبیعی می باشد. ایمپلنت دندان شامل پروتز، فیکسچر و اباتمنت است. حال ممکن است برای شما این سوال پیش بیاید که فیکسچر ایمپلنت چیست. فیکسچر ایمپلنت ناحیه پیچ مانند است که درون استخوان فک قرار می گیرد.
به عبارت دیگر این پیچ وظیقه نگهداری پروتز و تاج دندان را برعهده دارد و معمولا قابل مشاهده نیست. فیکسچر ایمپلنت دندان که اصطلاحا یک واحد ایمپلنت نیز نام دارد، در اصل مهم ترین قسمت ایمپلنت است. آشنایی با آن که انواع فیکسچر ایمپلنت چیست ضروری است؛ زیرا این پیچ است که پروتز دندان را محکم در جای خود نگه می دارد. فیکسچر ممکن است جنس های مختلفی داشته باشد ولی رایج ترین آن تیتانیوم است. این جنس کمک می کند که فیکسچر به فک جوش بخورد.

_________________________________________________

حتما بخوانید: بی حسی دندان

_________________________________________________

انواع فیکسچر ایمپلنت دندان

پیش از آن که به بررسی ویژگی فیکسچر بپردازیم بایستی بدانیم انواع فیکسچر ایمپلنت چیست. به طور کلی انواع مختلفی از فیکسچر ایمپلنت وجود دارد و توصیه می شود که بهترین و با کیفیت ترین نوع برای ایمپلنت انتخاب شود. روش های متعددی برای کاشت ایمپلنت دندان وجود دارد. Endosteal یکی از بهترین و ایمن ترین روش هاست. در این روش فیکسچر در فک قرار می گیرد و دندان بر روی آن قرار داده می شود. در این مدل استخوان فک بایستی مناسب و قوی باشد.
روش دیگر Subperiosteal است. در صورتی که لثه دچار مشکل باشد، نمی توان از روش های معمول استفاده کرد؛ لذا به سراغ پیوند استخوان می رویم. در این روش فیکسچر در بالای استخوان قرار می گیرد و دیگر در استخوان فک ثابت نمی شود. نوع دیگری از ایمپلنت به نام Zygomatic وجود دارد که به دلیل سختی و پیچیدگی، به ندرت انجام می شود. این ایمپلنت به جای استخوان فک در استخوان گونه فرد قرار می گیرد. آشنایی با آن که انواع فیکسچر ایمپلنت چیست به انتخاب بهترین نوع کمک می کند.

انواع فیکسچر ایمپلنت دندان

ویژگی های فیکسچر

دانستن پاسخ سوال ویژگی های فیکسچر ایمپلنت چیست برای آشنایی کامل با آن ضروری است. فیکسچر ایمپلنت با ابعاد و اندازه های مختلف تولید می شود. از آنجایی که این قطعه در داخل دهان قرار می گیرد، بایستی متناسب با دندان و لثه فرد قطر و ارتقاع مشخصی داشته باشد. این قطعه با نهایت دقت و ظرافت تهیه می شود تا دندان را به بهترین شکل ممکن در داخل دهان قرار دهد.

ساختار فیکسچر

همانطور که ذکر شد فیکسچر در اصل پیچی است که به اسخوان فک جوش می خورد و دندان روی آن سوار می شود. فیکسچر ایمپلنت اغلب از جنس تیتانیوم است؛ زیرا این جنس به جوش خوردن فیکسچر به فک کمک می کند. البته ممکن است برای افزایش استحکام با آلومینیوم نیز ترکیب شود. به علاوه گاهی بر روی فیکسچر موادی قرار داده می شود که نقش مهمی در بازسازی استخوان دارد.

ساختار فیکسچر

شکل فیکسچر ایمپلنت

اگر فرد بداند شکل فیکسچر ایمپلنت چیست به راحتی می تواند نحوه کار و استفاده از آن را درک کند. فیکسچر استخوان در اصل مانند یک پیچ است. این پیچ ممکن است مخروطی یا استوانه ای باشد. مدل مخروطی این پیچ در میان دندانپزشکان محبوب تر است. به علاوه فیکسچر ایمپلنت ممکن است از نظر شکل و عمق متفاوت باشد.
یکی از عوامل تاثیرگذار درکاشت ایمپلنت، شیار ایمپلنت یا رزوه است. این شیار سبب افزایش ثبات فیکسچر می شود. رزوه ممکن است مخروطی، مربعی، باترس و باترس معکوس باشد که هر نوع دارای مزایا و معایب خاص خود هستند و دندانپزشک بنا به نیاز از آن استفاده می کند.

کاربرد فیکسچر ایمپلنت

فیکسچر دندان نقش ریشه دندان را در استخوان فک افرادی ایفا می کند که اقدام به کاشت دندان یا ایمپلنت می کنند. در واقع، فیکسچر یک پیچ تیتانیومی است که در جای ریشه دندان افتاده قرار می گیرد و از تاج دندان جدید حمایت می کند. مهم ترین تفاوت ریشه دندان با فیکسچر در آن است که درون ریشه دندان اعصاب و عروق جریان دارند و زنده است؛ اما درباره فیکسچر چنین نیست.

جنس فیکسچر ایمپلنت

با وجود آنکه پاسخ به این سوال که جنس فیکسچر ایمپلنت چیست می تواند متعدد باشد، اما بهترین پاسخ آلیاژی به نام تیتانیوم است. در میان جنس های مختلفی که می توان از آن ها فیکسچر ساخت، تیتانیوم به دلیل سازگاری با شرایط بدن انسان به ویژه pH بدن، مقاومت در برابر خوردگی و رسانا نبودن به مناسب ترین گزینه برای این کار تبدیل شده است.

جنس فیکسچر ایمپلنت

نحوه کاشت فیکسچر

در روش کاشت فیکسچر ایمپلنت ابتدا جراح دندانپزشک اقدام به بی حسی فک بیمار می کند. پس از گذشت مدت زمان مشخصی و بعد از آن که از بی حسی اطمینان حاصل شد، استخوان فک بیمار را با استفاده از دریل سوراخ می کنند. درون این سوراخ، فیکسچر ، قرار می گیرد که یک پیچ کوچک اما محکم است. اگر می خواهید بدانید که عوامل تاثیرگذار در قرارگیری فیکسچر ایمپلنت چیست می توان گفت که فیکسچر باید از نظر طول، اندازه و ضخامت متناسب با فک بیمار باشد.
سپس باید مدت زمانی به استخوان فک فرصت داد تا به آرامی به فیکسچر جوش بخورد. این مرحله را که فیکسچر توسط استخوان فک احاطه و در بر گرفته می شود، جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فک می نامند.

انتخاب فیکسچر مناسب ایمپلنت

چندین عامل در انتخاب فیکسچر مناسب دخیل هستند. مهارت جراح مهم ترین عامل در انتخاب فیکسچر مناسب و موفق بودن جراحی آن است. جراح باید با تجسم مناسب پروتز نهایی و تعداد دندانی که قرار است جایگزین شود، بهترین فیکسچر ایمپلنت را انتخاب کند. عامل دیگر، تعیین میزان تراکم استخوان بیمار در محل قرارگیری فیکسچر است. اگر تراکم استخوان کم باشد بهتر است از فیکسچرهایی با طول زیاد استفاده کند. سپس جراح باید اندازه ایمپلنت را تعیین کند.
دندانپزشک برای آنکه بداند مناسب ترین فیکسچر ایمپلنت چیست باید به قطر آن نیز توجه کند. برای این کار باید با استفاده ازمعاینه بیمار و عکس رادیولوژی مناسب ترین اندازه قطر فیکسچر برای بیمار را تشخیص دهد.

انتخاب فیکسچر مناسب ایمپلنت

اهمیت انتخاب فیکسچر ایمپلنت

اهمیت انتخاب فیکسچر مناسب به حدی زیاد است که می تواند تاثیر مستقیم بر نتیجه کار بگذارد. به همین دلیل دندانپزشک باید به دقت نوع و اندازه آن را تعیین کند تا احتمال موفقیت جراحی را به حداکثر برساند. از این رو، دندانپزشکی دکتر حسینیان با بهره مندی از تجهیزات مناسب و مهارت کافی جهت کاشت ایمپلنت می تواند به گزینه ای قابل اطمینان برای افرادی تبدیل شود که می خواهند این جراحی را انجام دهند.

مراقبت های بعد از فیکسچر ایمپلنت

علاوه بر دانستن اینکه فیکسچر ایمپلنت چیست و چگونه کاشته می شود، آگاهی نسبت به برخی از نکات ضروری است؛ زیرا رعایت آن ها بعد از کاشت فیکسچر از ایجاد عفونت و مشکلاتی نظایر آن که بر نتیجه کار اثر منفی می گذارند، جلوگیری می کند. اولین اقدام، مصرف منظم آنتی بیوتیک است. از آنجایی که طی کاشت فیکسچر، لثه شکافته و بخیه زده می شود احتمال ابتلا به عفونت ها وجود دارد. به همین دلیل پزشک برای شما آنتی بیوتیک تجویز می کند که باید طبق برنامه زمانی آن را مصرف کنید.
برای آنکه بخیه ها باز نشوند باید به آرامی مسواک بزنید و برای ضدعفونی محیط داخلی دهان تا 24 ساعت پس از جراحی آب نمک یا دهان شویه غرغره کنید. به خوبی استراحت کنید و انجام فعالیت های سنگین را به تعویق بیندازید. انجام فعالیت های سنگین می تواند فشار زیادی را به فک ها وارد که سبب باز شدن بخیه ها، خونریزی و احساس درد می شود. اینکه بدانید فیکسچر ایمپلنت چیست و در انجام آن ها دقت لازم را داشته باشید، باعث بهتر شدن نتیجه نهایی خواهد شد.

error: Content is protected !!
Index