علائم ایمپلنت دندان ناموفق چیست؟
فهرست مطلب
پس زدن ایمپلنت دندان چه علائمی دارد؟ ایمپلنت ناموفق چه علایمی دارد؟ ما علائمی را که باید بعد از انجام ایمپلنت به آنها توجه داشته باشید را در این مقاله جمع آوری کردهایم.
عمل ایمپلنت دندان یکی از حساسترین جراحی ها میباشد. رعایت نکردن هریک از اصول مراقبتی قبل و بعد از ایمپلنت دندان، میتواند باعث پس زدن ایمپلنت گردد و عوارض جبران ناپذیری به همراه داشته باشد. مواردی که باید پیش از ایمپلنت دندان به آن توجه داشته باشید انتخاب جراح متخصص ایمپلنت و ارائه ی لیست کاملی از سوابق پزشکی و داروهای مصرفی به پزشک میباشد.
علایم پس زدن ایمپلنت گاها پس از گذشت مدت کوتاهی از جراحی نشان داده میشود و بعضا هم پس از گذشت مدت طولانی علایم نمایان میشود.
از «مراحل و شرایط ایمپلنت دندان» بیشتر بدانید.

علایم پس زدن ایمپلنت
-
درد شدید
طبیعی است که پس از انجام جراحی ایمپلنت دندان، کمی درد در ناحیه فک خود احساس کنید و امکان دارد بنا به وسعت و میزان جراحی میزان درد هم افزایش یابد. اما به خاطر داشته باشید که درد زیاد میتواند از علایم پس زدن و عدم موفقیت کاشت ایمپلنت دندان هم باشد.
تفاوت بین درد ایمپلنت و درد پس زدن ایمپلنت
معمولا میزان درد پس از ایمپلنت دندان به اندازه ای است که با یک مسکن ساده هم قابل کنترل و تحمل است. اما درد حاصل از پس زدن ایمپلنت دندان، درد شدید و طاقت فرسایی است. حالت این درد به صورت ضربان دار احساس میگردد. معمولا این درد پس از گذشت مدت طولانی رخ میدهد. در صورت احساس این درد پیشنهاد میشود در اولین فرصت به جراح مراجعه کنید.
-
تحلیل لثه در اطراف محل ایمپلنت
دو دلیل اصلی وجود دارد که میتواند باعث ایجاد تحلیل لثه در اطراف ایمپلنت میشود، عبارتند از:
- عدم قرار گرفتن صحیح و مناسب پایه ایمپلنت در استخوان.
- میزان استخوانی ناکافی برای نگه داشتن پایه ایمپلنت .
چگونه تحلیل لثه در اطراف ایمپلنت را تشخیص دهیم؟
خوب، اولین علامت وضعیت غیرطبیعی روکش ایمپلنت است. به دنبال آن التهاب دردناک اطراف ایمپلنت ایجاد میشود.
برای جلوگیری از این امر، جراح شما باید ایمپلنت را در موقعیت صحیح قرار دهد. زاویه دهی نیز بخشی اساسی از این روش است که باید با استفاده از تشخیص و برنامه ریزی دیجیتال ایمپلنت دندان انجام شود.
علاوه بر این، با حفظ رژیم غذایی سالم و بهداشت دهان و دندان از داشتن لثه و بافت استخوانی سالم اطمینان حاصل کنید.

-
احساس درد در هنگام جویدن و گاز گرفتن
پس از بهبودی محل جراحی،در هنگام جویدن یا گاز گرفتن مواد غذایی نباید هیچگونه درد و ناراحتی احساس کنید. در صورتیکه در هنگام جویدن یا غذا خوردن دچار درد در ناحیه مربوطه شدید، این درد را جدی بگیرید شاید نشانه ی پس زدن ایمپلنت باشد. عملکرد ایمپلنت ها بسیار شبیه به دندان طبیعی میباشد و اگر ایمپلنت دندان با موفقیت انجام گرفته باشد، نباید ناراحتی یا دردی در هنگام غذا خوردن احساس کنید. دردی که از آن صحبت میکنیم بسیار شبیه به جویدن در هنگامی است که دندان دچار پوسیدگی شده باشد. در صورت تجربه کردن چنین دردی حتما به پزشک مراجعه کنید.
-
شل شدن ایمپلنت
در صورتیکه کاشت دندان به شکل صحیح انجام گرفته باشد، پس از بهبودی دیگر هیچ گاه ایمپلنت دندان را به شکل جسم خارجی احساس نخواهید کرد. اما در صورتیکه عمل کاشت به شکل درست انجام نگرفته باشد شما احتمالا در هنگام صحبت یا جویدن احساس لقی در ایمپلنت خود خواهید داشت. در صورت تجربه ی چنین مشکلی بهتر است حتما با جراح خود تماس بگیرید زیرا بیتوجهی به این مشکل میتواند باعث صدمات جدی به فک و لثه شما گردد.
-
لثههای متورم
توجه داشته باشید تورم لثه، یکی از عوارض موقت بعد از جراحی ایمپلنت دندان میباشد. در صورتیکه تورم و التهاب پس از گذشت چند روز التیام نپذیرفت میتواند نشانه ای از پس زدن ایمپلنت دندان باشد. کمی به لثه ها توجه داشته باشید، قرمزی و تورم در لثه شاید نشانه ای از عفونت باشد. در صورتیکه به عفونت لثه توجه نشود ممکن است به سایر نقاط دهان هم سرایت کند و در نهایت عفونت به خون سرایت خواهد کرد. بدیهی است اگر عفونت دهانی قدیمی شود، درمان آن سخت و دردناک خواهد شد.
در صورت ادامه یافتن تورم در مرحله بهبودی، بهترین کار این است که با جراح خود مشورت کرده و در اسرع وقت آن را معالجه کنید.
-
جوش نخوردن ایمپلنت با استخوان فک
برخی از بیماران بنا به شرایط خاصی از روش ایمپلنت فوری برای جایگزین کردن دندان از دست رفته ی خود استفاده میکنند، ایمپلنت فوری روشی است که در مدت زمان بسیار کوتاهی پس از کاشت پایه ایمپلنت روکش موقت روی آن قرار داده میشود. مراقبت های بعد از ایمپلنت فوری حساسیت بالایی دارد. در صورتیکه مراقبت های بعد از ایمپلنت فوری به خوبی انجام نگیرد خطر تکان خوردن پایه ایمپلنت و نهایتا جوش نخوردن ایمپلنت به استخوان فک وجود دارد. بسیار با اهمیت است که به مراقبت های پس از ایمپلنت توجه کافی داشته باشید.

-
دندان ساییدن یا دندان قروچه
یکی از مشکلات دندانی یا بهتر است بگوییم یکی از عادات مخربی که میتواند منجر به خرابی دندان ها یا خرابی ایمپلنت ها میگردد. دندان سایی یا دندان قروچه به دلایل مختلفی از جمله استرس، از دست دادن دندان یا نامرتب بودن دندانها اتفاق می افتد. برخی از افراد بی آنکه آگاه باشند هنگام خواب نیز دندان قروچه را تجربه میکنند. یکی از نشانه های دندان قروچه این است که در ابتدا، در لثه و استخوان فک خود، احساس فشار خواهید کرد. این احساس فشار به تدریج به درد مداوم تبدیل میشود. معمولاً برای درمان این مشکل، از تکنیک تراش دندان استفاده میکنند تا دندانهای طبیعی و دندان کاشته شده دچار سایش نشوند.
اگر دندان قروچه دارید یا بین دندانهای خود احساس سایش میکنید، ممکن است باعث بروز شکست ایمپلنت دندان شود.

چگونه میتوانید علائم ناموفق بودن ایمپلنت دندان را به سرعت تشخیص دهید؟
در بیشتر موارد، عمل کاشت دندان موفقیت آمیز است. معمولاً تعداد بسیار کمی از ایمپلنتهای دندانی با شکست رو به رو میشوند. با این حال، از آنجایی که سلامت ایمپلنت تأثیر زیادی روی کیفیت زندگی و سلامت دهان و دندان شما میگذارد، باید بدانید که چگونه میتوانید به سرعت علائم پس زدن یا شکست ایمپلنت دندان را تشخیص دهید.
فراموش نکنید که یک ایمپلنت دندان باید عملکرد و احساسی کاملاً مشابه با دندانهای طبیعی داشته باشد. هر زمان که احساس عجیبی در دندان کاشته شده خود داشتید، میتواند نشانهای از شکست ایمپلنت یا پس زدن آن باشد.
قبل از اینکه تصمیم به ایمپلنت دندان بگیرید، اهمیت زیادی دارد که با جراح و دندانپزشک خود مشورت عمیق داشته باشید.
اطمینان حاصل کنید که آنها اطلاعات پزشکی شما را بررسی میکنند و از اینکه شما آلرژی ندارید و استخوان لثه و فک شما به اندازه کافی برای کاشت محکم است. مطمئن هستند.