سیاه شدن لثه

دلیل سیاه شدن لثه چیست؟درمان لکه های سیاه روی لثه و علائم آن

 

زیبایی دهان از جمله مواردی است که همه افراد به آن توجه می کنند. علاوه بر دندان ها، لثه نیز نقش مهمی در زیبایی لبخند شما دارد. یکی از مواردی که تأثیر منفی زیادی روی این موضوع دارد، سیاه شدن لثه است. گاهی به دلایل مختلف، لثه فرد دچار تغییر رنگ می شود. این امر گاهی بی خطر و گاهی نشان دهنده یک بیماری خاص است. لازم است برای تشخیص و درمان به موقع این مشکل حتما به دندان پزشک مراجعه شود.

__________________________________________________________

برای مطالعه: روکش دندان چیست ؟

__________________________________________________________

نشانه های سیاه شدن لثه

علائم تیرگی لثه در هر فرد متفاوت است. این بیماری کاملاً مشخص است و بیمار خیلی سریع متوجه تغییر رنگ لثه خود خواهد شد. برخی از علائم این بیماری عبارتند از:

  • لق شدن دندان
  • بوی نامطبوع دهان
  • تورم و ملتهب شدن لثه
  • ظاهر شدن لکه های تیره روی لثه
  • ایجاد شدن رسوب سخت روی دندان

علت سیاه شدن لثه

علل تیرگی لثه به عوامل مختلفی بستگی دارد که این دلایل را در ادامه بررسی می کنیم.

ملانین

یکی از بی خطرترین دلایل سیاه شدن لثه ها ملانین است. ملانین ماده ای است که به طور طبیعی در بدن تولید شده و موجب تیره شدن مو، چشم ها یا پوست فرد می شود. البته در صورتی میتوان مشکل سیاهی لثه را بر اثر وجود ملانین دانست که رنگ همیشگی لثه های فرد تیره باشد و این تیرگی تازه یا به صورت لکه نباشد.

سیگار و دخانیات

استعمال سیگار و دخانیات، علاوه بر تأثیر مخربی که بر دستگاه تنفسی می گذارد، آسیب زیادی نیز به دندان ها و لثه های فرد وارد می کند و در موارد زیادی باعث زردی دندان ها و تیرگی لثه می شود. نیکوتین موجود در تنباکو، سلول های مربوط به تولید ملانین را مجبور به ساخت این ماده می کند. همین امر سبب تیرگی لثه ها می شود. البته لازم به ذکر است که لکه ها یا تیرگی های به وجود آمده در اثر سیگار و دخانیات، پس از ترک، قابل درمان هستند و از بین می روند.

علت تغییر رنگ لثه ها

دارو

برخی از داروها مانند مینوسایکلین که معمولاً برای درمان جوش، آکنه یا عفونت تجویز می شوند در موارد نادری ممکن است باعث سیاه شدن لثه شوند. در این صورت حتما به دکتر مراجعه کنید تا در صورت امکان دارو را برای شما جایگزین کند.

تتوی آمالگام

گاهی اطراف دندان هایی که قبلا پر شده اند لکه هایی آبی، سبز یا مشکی دیده می شود. این لکه ها که ممکن است در همه جای دهان نمایان شوند، تتوی آمالگام نامیده می شوند. تتوی آمالگام بر اثر جا به جا شدن و سرایت کردن ماده آمالگام به وجود می آید. آمالگام همان ماده ای است که دندان را با آن پر می کنند. تتوی آمالگام بی خطر است و احتیاج به درمان ندارد.

ژنژیویت زخمی نکروز دهنده حاد

این مشکل که به آن دهان خندقی نیز گفته می شود، به علت ایجاد عفونت و رشد سریع باکتری ها در دهان ایجاد می ‌شود. این نوع عفونت ها معمولا به علت رعایت نکردن بهداشت دهان، رژیم غذایی نامناسب، استرس و خواب ناکافی به وجود می آیند. ژنژیویت علائمی مانند بوی بد دهان، خونریزی لثه، احساس ناخوشایند و ترشح غیر عادی و زیاد بزاق دهان دارد.

لکه های سیاه روی لثه

بیماری آدیسون

این بیماری مرتبط با غده فوق کلیه است که معمولا به علت ضعیف بودن سیستم ایمنی ایجاد می شود. این بیماری علائم مختلفی مانند خستگی، کاهش وزن، تشنگی بیش از حد و ضغف عضلانی دارد. در برخی موارد پیشرفت بیماری سبب تغییر رنگ لثه نیز می شود. البته این لکه ها نه فقط در ناحیه لثه بلکه در سایر نواحی مانند زانوها، خطوط کف دست و بند انشگتان نیز ممکن است ظاهر شوند.

سندرم پوتز

این یک مشکل ژنتیکی است که معمولاً در کودکی باعث ایجاد لک سیاه در دهان یا انسداد روده می شود. البته این لک ها پس از مدتی از بین می روند اما چون این بیماری احتمال بروز سرطان را افزایش می دهد حتما باید آن را پیگیری کرد.

لک سیاه

این لک ها معمولا بی خطر هستند و دلیل روشنی برای آن ها وجود ندارد. فقط درصورتی که اندازه لک های سیاه روی لثه یا پوست تغییر کند فرد حتما باید به دکتر مراجعه کند.

کبودی

لثه نیز مانند سایر اندام های بدن در اثر ضربه تغییر رنگ داده و کبود می شود. البته این نوع کبودی با گذر زمان از بین می رود.

لثه سیاه شده

کیست خون آبه

زمانی که دندان شیری یا دائمی فرد درحال رشد است کیستی پر از آب در لثه ایجاد می شود. درصورتی که خون وارد کیست شود، تیره شده و باعث سیاه به نظر رسیدن لثه ها می شود. این امر معمولاً با رشد کامل دندان حل خواهد شد. در غیر این صورت لازم است به دکتر مراجعه کنید.

خال گوشتی آبی رنگ

این خال ها مانند سایر خال های موجود در بدن انسان، بی ضرر هستند و فقط درصورتی که تغییر شکل دهند باید برای معاینه به پزشک مراجعه شود.

آکانتومی دهان

آکانتومی دهان یک بیماری نادر و بی خطر است که به صورت تومور سیاه رنگ در لثه ها ایجاد می شود. این مشکل معمولاً در افراد جوان رخ می دهد و احتیاج به درمان نیز ندارد.

پیشگیری از سیاه شدن لثه

برای جلوگیری از سیاه شدن لثه فرد باید مرتبا مسواک زده و بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت کند. مراجعه مرتب به پزشک نیز در این امر بسیار مؤثر است.

لثه ملتهب

روش های درمان تیرگی لثه

روش های زیادی برای برای از بین بردن سیاهی دندان و لثه وجود دارد که باتوجه به علت سیاه شدن، درمان مناسب انتخاب می شود.
هنگام درمان تیرگی لثه و تشخیص دلیل تیرگی آن، مهارت و علم پزشک بسیار مؤثر است. کلینیک دکتر حسینیان با کادر مجرب و امکانات به روز خود، لبخند شما را زیباتر خواهدکرد.

 

error: Content is protected !!
Index