تحلیل لثه چیست

تحلیل لثه چیست؟علائم،درمان و علت عقب نشینی لثه

در پاسخ به این سؤال که تحلیل لثه چیست باید گفت که تحلیل لثه به حالتی گفته می ‌شود که لثه‌ ها بر اثر عوامل مختلف کم کم ضعیف شده و ضخامت بافت آن ها کاهش می یابد. همچنین در تحلیل لثه قدرت ایجاد فشار توسط دندان ها نیز کاهش پیدا خواهد کرد که باعث ایجاد اختلال در جویدن مواد غذایی می شود.

علائم عقب رفتن لثه

علائم تحلیل لثه چیست؟ اولین علامت از علائم تحلیل رفتن لثه این است که خط لثه که بر روی دندان ها قرار گرفته است از موقعیت فعلی خود عقب تر می رود. در چنین شرایطی ابتدا دندان ها بزرگ تر از حالت طبیعی دیده می شوند. علامت دوم، ظاهر شدن ریشه دندان ها است. عقب رفتن لثه تا جایی ادامه پیدا می کند که ریشه دندان ها نیز دیده می شود.
این وضعیت شرایط مناسبی را برای فعالیت باکتری های مضر فراهم کرده و امکان ایجاد عفونت های خطرناک برای بدن را به وجود می آورد. علامت سوم از نشانه‌ های تحلیل لثه، لق شدن و شل شدگی دندان ها است. تحلیل لثه حتی ممکن است باعث افتادن دندان ها نیز بشود.

__________________________________________________________

برای مطالعه: علت سیاه شدن لثه

__________________________________________________________

انواع تحلیل لثه

تحلیل لثه معمولاً به دو شکل تحلیل داخلی یا درونی و تحلیل خارجی ایجاد می شود که تشخیص تحلیل خارجی راحت تر از تحلیل داخلی است. در ادامه بیشتر درباره هر نوع توضیح خواهیم داد.

منشا تحلیل لثه

تحلیل درونی یا داخلی

تحلیل داخلی لثه، بافت های داخلی دهان و دندان و لثه را تحت تأثیر قرار می دهد و همین موضوع باعث می شود که فرد به راحتی متوجه مشکل خود نشود. دندانپزشکان با استفاده از عکس های گرفته شده توسط اشعه ایکس می توانند تحلیل داخلی لثه را تشخیص داده و بیمار را از آن آگاه کنند.

تحلیل خارجی

این نوع تحلیل همان‌ گونه که از اسمش مشخص است، در قسمت خارجی یا بیرونی لثه ها و دندان ها اتفاق می افتد و باعث عقب رفتن خط لثه می شود. تشخیص آن راحت تر از نوع قبلی بوده و میزان شیوع آن نیز بیشتر است. همچنین تحلیل خارجی آسیب بیشتری را به دندان ها و لثه ها وارد می کند.

عوارض تحلیل لثه یا عقب نشینی لثه

تحلیل لثه می تواند عوارض مختلف و گاه شدیدی برای فرد داشته باشد. از جمله این عوارض می توان به لثه های بد بو، ملتهب و قرمز شده اشاره کرد. تحلیل لثه ممکن است باعث ایجاد حفره هایی در سطح لثه شود که به این حالت، پاکت نیز گفته می شود. در چنین حالتی مواد غذایی، باکتری ها و رسوبات مختلف درون این حفره ها تجمع پیدا می کنند و باعث ایجاد عفونت های مختلف می شوند.
افزایش فاصله بین دندان ها از دیگر عوارض تحلیل لثه است. طبق تحقیقات صورت گرفته، تحلیل لثه باعث افزایش فاصله بین دندان ها در افراد شده که میزان آسیب پذیری دندان ها را افزایش می دهد. خونریزی لثه، پوسیدگی دندان ها، زبر شدن دندان ها و تغییر رنگ لثه نیز از دیگر عوارض تحلیل لثه ها محسوب می شود.

علت تحلیل لثه

علت‌ تحلیل رفتن لثه بسیار متنوع است. در ادامه به این سؤال پاسخ می دهیم که چرا لثه ها تحلیل می روند؟

بیماری‌های پریودنتال

یکی از اصلی ترین عوامل تحلیل لثه بیماری پریودنتال است که به علت فعالیت باکتری ها در زیر خط لثه یا اطراف آن ایجاد می شود.

اثرات ژنتیکی

افرادی که از لحاظ ژنتیکی مستعد تحلیل لثه یا بیماری هایی مانند پریودنتال هستند، با وجود مراقبت از دندان، باز هم به احتمال ۳۰ درصد به این بیماری دچار خواهند شد.

مسواک زدن نادرست و محکم

مسواک زدن محکم و غیراصولی علاوه بر اینکه باعث تحلیل لثه ها خواهد شد، به مینای دندان نیز آسیب وارد می کند.

خطرات تحلیل لثه

عدم مراقبت از دندان ‌ها

بسیاری از افراد مراقبت از دندان ها را فقط محدود به مسواک زدن می دانند. علاوه بر مسواک، باید از نخ دندان و دهان شویه ها برای سلامتی بیشتر دندان و لثه ها نیز به روشی صحیح استفاده کرد.

تغییرات هورمونی

تغییراتی که در سطح هورمون استروژن در دوره های مختلف مانند دوران بلوغ، یائسگی و بارداری، در زن ها رخ می دهد، زمینه تحلیل لثه ها را فراهم می کند.

استعمال توتون و تنباکو

استعمال دخانیات باعث تجمع پلاک ها و جرم روی دندان و نزدیکی لثه می شود که زمینه را برای تحلیل لثه ایجاد می کند.

دندان قروچه و ساییدن دندان‌ ها

اکثر افرادی که دندان قروچه دارند، درجاتی از تحلیل لثه را تجربه خواهند کرد.

دندان‌ های کج و نامرتب

دندان های کج و نامرتب نیاز به مراقبت بیشتری دارند و ممکن است که فشار بیشتری به بعضی از دندان ها وارد شده و تحلیل لثه ایجاد شود.

پیریسینگ لب یا زبان

پیرسینگ ها معمولاً از فلزات با ساختاری سفت و سخت هستند که با برخورد به لثه ها باعث آسیب به آن ها خواهند شد.

تشخیص بیماری تحلیل لثه

تحلیل لثه یک بیماری بسیار کند و با سرعت خیلی کم است که به مرور زمان و به تدریج اتفاق می افتد. همین موضوع باعث می شود که تشخیص آن حتی برای خود فرد نیز کمی سخت باشد. برای تشخیص تحلیل لثه بهتر است علائمی که ذکر شد را در خود بررسی کنید.
همچنین بهترین کار مراجعه به دندانپزشک است تا دندانپزشک با انجام بررسی های لازم، تشخیص نهایی را انجام دهد. نحوه تشخیص تحلیل لثه توسط دندانپزشک پروسه های مختلفی دارد و ممکن است از عکسبرداری نیز استفاده شود.

تحلیل رفتن لثه

درمان تحلیل رفتن لثه

در پاسخ به این سؤال که درمان تحلیل لثه چیست؟ باید بدانید که درمان تحلیل لثه بستگی به این موضوع دارد که میزان شدت تحلیل چقدر است. در صورتی که میزان شدت تحلیل لثه زیاد باشد، دندانپزشک متخصص ممکن است اقدام به جراحی لثه نماید تا بتواند مشکل را درمان و کنترل کند.
در صورتی که تحلیل لثه در مراحل ابتدایی باشد یا هنوز شدید نباشد، دندانپزشک اقدام به تجویز آنتی بیوتیک برای کنترل و مقابله با باکتری ها می کند. همچنین می توان با جرمگیری دندان ها و پاک کردن لثه ها و تمیز کردن عمقی آن ها اقدام به درمان تحلیل لثه نمود.

پیشگیری از تحلیل لثه

اصلی ترین عامل برای پیشگیری از تحلیل لثه، رعایت بهداشت دهان و دندان است. یاد گرفتن مسواک زدن به شکلی اصولی، عدم مصرف دخانیات، استفاده از مسواک های نرم و مراجعه منظم به دندانپزشک به صورت هر شش ماه یک ‌بار برای چک کردن دندان وضعیت دندان ها از دیگر راه های پیشگیری از تحلیل لثه است.
باید توجه داشته باشید افرادی که سابقه تحلیل لثه یا پس‌روی لثه دارند باید تعداد دفعات بیشتری به دندانپزشک مراجعه کنند. داشتن رژیم غذایی سالم و برطرف کردن مشکلات دندان ها مانند کج بودن آن ها نیز می تواند بسیار مفید باشد.

چه کسانی بیشتر مستعد تحلیل رفتن لثه هستند؟

افرادی که دخانیات مصرف می کنند، احتمال ابتلایشان به تحلیل لثه بیشتر است. همچنین باید توجه داشت که با افزایش سن، افراد بیشتری مستعد تحلیل لثه خواهند شد. طبق آمار ۸۸ درصد افراد بالای ۶۵ سال دچار تحلیل لثه شده و حداقل یکی از دندان های خود را به این علت از دست داده اند.همچنین آن دسته از افرادی که سابقه ژنتیکی ابتلا به تحلیل لثه را دارند نیز مستعد مبتلا شدن به این بیماری هستند. بیماری دیابت نیز یکی دیگر از عوامل ریسک این بیماری است.

راه های جلوگیری از تحلیل رفتن لثه

آیا تحلیل لثه قابل بازگشت است؟

در صورتی که پس از درمان تحلیل لثه، مراقبت های لازم را برای مواظبت از دندان ها و لثه ها انجام دهید، تحلیل لثه قابل بازگشت نخواهد بود. بنابراین نیازی به نگرانی در این رابطه وجود ندارد. در این مقاله تلاش کردیم تا به شکلی جامع به این سؤال که تحلیل لثه چیست؟ پاسخ دهیم.کلینیک دکتر حسینیان با بیش از ۲۰ سال سابقه، با امکاناتی به روز و تجهیزاتی پیشرفته در خدمت شما سروران گرامی است تا تمامی خدمات دندانپزشکی را با کیفیتی بالا در اختیار شما قرار دهد. ما اینجا هستیم تا مطمئن شویم که زیباترین لبخند ها بر لب هایتان جاری خواهد شد.

 

error: Content is protected !!
Index