ایمپلنت فوری چیست

ایمپلنت فوری چیست؟مزایای کاشت ایمپلنت یک روزه و شرایط آن

برای اینکه بدانیم ایمپلنت فوری چیست و چه کاربرد هایی دارد بهتر است در ابتدا ایمپلنت دندان را تعریف کنیم. ایمپلنت یک دندان مصنوعی مقاوم است که به استخوان فک چسبیده و برای جایگزینی دندان ‌های از دست ‌رفته ‌اند یا آسیب ‌دیده، استفاده می ‌شود. این روش از یک ساختار تیتانیومی و یا مواد دیگر تشکیل‌ شده و به ‌عنوان یک دندان مصنوعی مقاوم عمل می ‌کند. در مقایسه با درمان‌ های جایگزین مانند پروتز و بریج دندان، ایمپلنت ها راه ‌حلی پایدار تر، طبیعی‌ تر و بادوام ‌تر ارائه می ‌دهند.
پس در پاسخ به این سؤال که ایمپلنت فوری چیست می توانیم بگوییم که تکنیکی است که طی آن، ایمپلنت و پروتز دندانی در یک جلسه نصب می‌ شوند. در واقع پس از کشیدن دندان، ایمپلنت بلافاصله در استخوان فک فیکس شده و تاج دندان نیز در همان روز قرار می ‌گیرد.

___________________________________________________

بیشتر بخوانید: ایمپلنت چیست ؟

___________________________________________________

مزایای ایمپلنت فوری

ممکن است این سؤال در ذهن شما ایجاد شود که مزیت های ایمپلنت فوری چیست؟ در پاسخ باید بگوییم که این روش دارای مزایایی است که می‌ تواند برای بیماران بسیار جذاب باشد. این مزایا شامل موارد زیر می‌ شوند:

  • درد کمتر: در این روش لثه و بافت نرم بیمار برش زده نمی ‌شود به همین دلیل تورم، درد و خونریزی نخواهد داشت.
  • ظاهری طبیعی: پس از اولین جلسه کاشت ایمپلنت، ظاهر دهان شما کاملاً مثل قبل خواهد بود. در ایمپلنت ‌های استاندارد، سوراخی وجود دارد که پیچ باید تا شش ماه بعد در آن قرار داده شود.
  • عملکرد تقریباً فوری: از آنجا که پروتز موقت بلافاصله بعد از جراحی نصب می ‌شود، بیماران می ‌توانند به ‌سرعت از دندان‌ های جدید خود برای خوردن و گفتگو استفاده کنند. این امر می ‌تواند کیفیت زندگی در مدت درمان را بهبود بخشد.
  • بدون دوره انتظار طولانی: در درمان ‌های سنتی ایمپلنت، قبل از نصب پروتز دائمی، 3 تا 6 ماه زمان برای ادغام ایمپلنت با استخوان نیاز است. اما امروزه به لطف آخرین فناوری ‌ها، فقط در 24 الی 48 ساعت دندان جدید جایگزین می شود.
  • سهولت در تطابق با دندان‌ های طبیعی: پروتز موقتی که در ایمپلنت فوری استفاده می ‌شود، معمولاً با دندان‌ های طبیعی به‌ خوبی تطابق دارد. بنابراین، بیماران می ‌توانند به‌ سادگی دندان جدید خود را پذیرفته و با آن احساس راحتی کنند.

از آنجا که ماندگاری ایمپلنت فوری مانند ایمپلنت سنتی است، برخی از بیماران این روش را ترجیح می ‌دهند. با این ‌حال، مشاوره با دندان‌ پزشک تخصصی برای تعیین شرایط خاص بیمار ضروری است.

زمان کاشت ایمپلنت فوری

معایب ایمپلنت فوری

ایمپلنت فوری، اگر در زمان مناسب و با شرایط صحیحی انجام نشود می‌ تواند معایب خود را داشته باشد. برخی از عوارض ایمپلنت فوری شامل محدودیت در تطابق با دندان ‌های طبیعی، خطرات جراحی، و در برخی شرایط عفونت لثه است. در این کار تجربه، تخصص و تشخیص دندان‌ پزشک بسیار اهمیت دارد.

کاربرد ایمپلنت یک روزه

از آنجائی که در روش فوری، پس از کاشت ایمپلنت در استخوان فک، بلافاصله پروتز موقت بر روی آن نصب می‌ شود، بیمار می تواند بلافاصله پس از جراحی از دندان ‌های جدید خود استفاده کند. این تکنیک برای افرادی که ایمپلنت فوری دندان جلو نیاز دارند و یا تعداد بیشتری از دندان ها درگیر هستند، روش بسیار مناسبی است.

عوارض ایمپلنت فوری دندان

شرایط انجام ایمپلنت فوری

ممکن است بپرسید شرایط انجام دادن ایمپلنت فوری چیست؟ شرایط انجام این نوع از ایمپلنت به طور خلاصه شامل موارد زیر می شود:

  • عدم تضاد با سایر مشکلات دندانی: عدم وجود مشکلات دندانی دیگری که ممکن است تداخل با ایمپلنت داشته باشد.
  • باقیمانده استخوانی: باید حداقل مقداری استخوان در منطقه کاشت ایمپلنت وجود داشته باشد که امکان نصب ایمپلنت فوری را فراهم کند.
  • وضعیت عمومی بدن: بررسی وضعیت عمومی بیمار شامل سلامتی فیزیکی و تاریخچه پزشکی او برای اطمینان از مطابقت با ایمپلنت، بسیار مهم است.
  • تخصص و تجربه دندان‌پزشک: نیاز به دندان پزشک متخصص و با تجربه در این روش برای ارزیابی مناسب وضعیت دهان و تصمیم درست در مورد انجام ایمپلنت فوری امری ضروری است.

تفاوت ایمپلنت فوری با ایمپلنت دندان معمولی

اصلی ترین تفاوت در کارایی ایمپلنت فوری است. در این تکنیک در یک روز، کل مراحل کاشت انجام شده و بیمار می تواند از دندان ‌های مصنوعی خود استفاده کند اما در روش استاندارد باید مدتی صبر کرده تا ایمپلنت به استخوان ادغام شود. پس از این مرحله ادغام، پروتز دندانی (پل، کراون و تخته دندانی) نصب می ‌شود.
تفاوت دیگر می تواند در اهمیت استفاده از دندان جدید باشد. ایمپلنت ‌های فوری معمولاً برای موارد خاصی که فرد نیاز به بهبود فوری در ظاهر دندان ها دارند (مانند حاضر بودن برای مراسم خاص و عدم وقت کافی)، مورد استفاده قرار می ‌گیرند. از طرف دیگر ایمپلنت ‌های سنتی معمولاً در مواردی که بیمار فرصت کافی برای انجام این کار دارد، مناسب ‌تر به نظر می ‌آیند.

تفاوت ایمپلنت فوری با ایمپلنت معمولی

مراحل ایمپلنت فوری

مراحل ایمپلنت فوری به صورت خلاصه عبارتند از:

  1. معاینه: پس از بررسی دهان و جمع‌ آوری اطلاعات مانند عکس اشعه ایکس، دهان بی حس شده تا برای جراحی آماده شود.
  2. برش لثه: لثه به کمک ابزار پانچ، برای دسترسی به استخوان باز می ‌شود.
  3. ایجاد سوراخ در استخوان: با دریل دندانپزشکی، سوراخ کوچکی در استخوان ایجاد شده و ایمپلنت در آن جایگذاری می‌ شود.
  4. نصب قطعه واسطه (اباتمنت): قطعه واسطه به ایمپلنت اضافه شده سپس قالب ‌گیری برای ساخت روکش دندان انجام می‌ شود.
  5. ساخت و نصب روکش: روکش با دستگاه های دیجیتالی ساخته و بر روی ایمپلنت نصب می ‌شود.
  6. بخیه و بستن لثه: لثه بسته شده و در صورت لزوم بخیه می خورد تا اطراف ایمپلنت محافظت شود.

ایمپلنت فوری چگونه انجام می شود؟

در ایمپلنت فوری، ابتدا پس از ارزیابی و تصویربرداری، در یک جراحی کوچک، ایمپلنت‌ ها در استخوان فک کاشته می ‌شوند. سپس بلافاصله پروتز موقتی مثل پل یا کراون نصب شده تا در طی مدتی کوتاه به ظاهر و عملکرد دندان ‌های طبیعی نزدیک شود. سپس با ادغام ایمپلنت ‌ها با استخوان، پروتز دائمی مطابق با دندان ‌های طبیعی نصب می ‌شود.

ایا ایمپلنت فوری خوب است؟

طبیعی است که بیماران به جای منتظر ماندن چندین ماهه، تمایل دارند دندان های خود را زودتر ترمیم کنند. مخصوصاً اگر دندان ها در ناحیه قابل مشاهده بوده، و موضوعات مربوط به صحبت کردن و لبخند، مطرح باشد. در این حالت دندان پزشکان مجبورند راه‌ حل ‌های فوری ارائه دهند.

ایا ایمپلنت فوری خوب است

مدت زمان کاشت ایمپلنت فوری

معمولاً در ایمپلنت فوری پس از جراحی کاشت، پروتز موقتی (مثل پل یا کراون) بلافاصله نصب می ‌شود و دندان پس از یک روز کاملاً قابل استفاده است.

مراقبت های بعد از ایمپلنت فوری دندان

مراقبت ‌های بعد از ایمپلنت فوری شامل موارد زیر می شوند:

  • شستشوی دهان: دهان خود را مرتباً با محلول آنتی‌باکتریالی که توسط پزشک توصیه می‌ شود شستشو دهید.
  • مصرف داروها: ممکن است دندان ‌پزشک داروهای ضد التهاب یا مسکن تجویز کند که به دقت باید مصرف شوند.
  • مراقبت از پروتز موقت: پروتز موقت را با دقت و به توصیه دندان‌ پزشک نگه دارید و از فشار های زیاد روی آن خودداری کنید.
  • تغذیه مناسب: سعی کنید به مدت چند روز پس از جراحی، از مواد نرم و مغذی استفاده کرده تا ایمپلنت و منطقه جراحی دچار آسیب نشوند.

چه کسانی کاندیدای مناسبی برای ایمپلنت فوری هستند؟

کاندیدا های مناسب برای این تکنیک شامل افرادی با ویژگی‌ های زیر می باشند:

  • وضعیت عمومی خوب دارند.
  • به دنبال ایمپلنت All On 4 هستند.
  • به اندازه کافی استخوان فک دارند.
  • در حال حاضر کاملاً بی دندان می باشند.
  • نمی خواهند چندین عمل جراحی انجام دهند.
  • نگرانی برای از دست دادن دندان خود دارند.
  • درباره زمان و پرداخت هزینه بیشتر حساس هستند.
  • افرادی که دهان و لثه‌های سالم و بدون عفونت دارند.
  • دندان های جلویی و قابل مشاهده آن ها از دست رفته و یا آسیب دیده است.

کاندیدای مناسب برای ایمپلنت فوری

چه افرادی کاندیدای مناسبی برای ایمپلنت فوری نیستند؟

متأسفانه مواردی وجود دارد که در آن امکان کاشت ایمپلنت فوری وجود ندارد. افراد با خصوصیات زیر کاندید مناسبی برای استفاده از ایمپلنت فوری نمی باشند:

  • وجود عفونت در ناحیه ایمپلنت
  • داشتن عادات بدی مانند دندان قروچه
  • مشکلات شدید لثه و عفونت های دهانی
  • عدم وجود استخوان کافی در محل ایمپلنت
  • سیستم ایمنی ضعیف و یا ناراحتی های قلبی

در نظر داشته باشید که مراجعه به کلینیک حرفه ‌ای و مشورت با یک پزشک متخصص متبحر می ‌تواند به شما کمک کند تا روش دقیق و مناسبی برای درمان دندان‌هایتان انتخاب کنید. با مراجعه به کلینیک دکتر حسینیان، نیازی به نگرانی در مورد عوارض یا مشکلات دندانی خود نخواهید داشت. با مراجعه به این کلینیک می توانید در مورد اینکه ایمپلنت فوری چیست و چگونه انجام می شود مشاوره دریافت کنید. همچنین بهترین خدمات ایمپلنت دندان را با کمترین میزان درد، ناراحتی و استرس دریافت کنید.

 

error: Content is protected !!
Index